HABER:ARZU ERBAŞ Pazar ilçesinde bulunan ve yapılan çevre düzenleme çalışmaları ile il turizmine kazandırılan tarihi Ciha Kalesinin çevresinde ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Milli Ağaçlandırma Gününde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları Projesi Kapsamında, Ciha Kalesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Çam ve çınar ağaçlarının yanında bölgeye has narenciye fidanları da toprakla buluşturuldu.  Pazar Ziraat Odasının katkıları hazırlanan 55 mandalina, portakal ve liman ağacı Pazar Kaymakamı Mustafa Akın ve ilçe protokolü ve öğrenciler tarafından ekilerek ilk sulamaları yapıldı.

ZİYARETÇİLERİMİZ BU MEYVELERDEN YEME FIRSATI BULACAK”
Kaymakam Mustafa Akın “Pazar Ziraat Odasınca Ciha Kalesi için hazırlanan portakal, mandalina, limon ağaçlarını toprakla buluşturuyoruz. İnşallah bu mandalinalar, portakallar hem kalenin görselliğine katkı sunacak hem de burayı ziyaret eden vatandaşlarımız buradaki meyveleri yeme fırsatı bulacak” dedi.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce “Çok güzel bir proje ile Ciha Kalemiz Pazar ve il turizmine kazandırılıyor. Biz de elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Bugün burada getirdiğimiz narenciye fidanlarını toprakla buluşturarak kalemizin çevresinin yeşillenmesine, ağaçlandırılmasına katkı sağladık” ifadelerini kullandı.