Denizli’ye Mayıs ayında zirai don uyarısı Denizli’ye Mayıs ayında zirai don uyarısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak gerekli şartları sağlayan firma, Denizli’de Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri belgesi almaya hak kazanan ilk işyeri oldu.

Denizli’de cam sektöründe faaliyet gösteren firmanın İnsan Kaynakları Müdürü Osman Güven ve İşyeri Hekimi Dr. Uğur Topçiçek, İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk’ü ziyaret ederek, Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikasını teslim aldı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Programının amacının işçi/çalışan ve toplum katılımı ile sağlıkla ilgili beslenme ve fiziksel aktivite gibi müdahale alanlarında çalışanlarda davranış değişikliği sağlayarak sağlığı geliştirip ve destekleyerek, sağlıklı, güvenli ve üretken bir iş yeri ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Öztürk; “Hastalığa değil sağlığa yatırım yapmak anlayışıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri programı başlatıldı. Kamu, özel kurum ve kuruluşlar, şartları sağlayabilecek, işyeri, fabrika gibi yerler belirtilen şartları gerçekleştirip, gerekli düzenlemeleri yaparak, Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüze başvuru yapabilir. Bu program kapsamında, Müdürlüğümüze başvuruda bulunan Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. yapılan değerlendirme sonucu Denizli’de şartları sağlayarak, Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri belgesi almaya hak kazanan ilk yer oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Denetim ekibimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Firma yetkilileri de Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası’nı Denizli’de ilk almalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, iş yerinde çalışanların sağlığını her zaman desteklemeye devam edeceklerini söylediler.