AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Olarak Türkiye Genelindeki 2053 işitme engelli vatandaşlarımızla 12 Mart Salı günü ÇAYKUR Rize Spor Stadında istiklal Marşının Kabul Günü Vesilesiyle İşaret Diliyle İstiklal Marşı Gösterisi yapacak. İstiklal marşı programıyla ilgili Prova çalışmaları İstanbul Sefaköy kültür merkezinde devam ediyor.

Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen provalar öncesi açıklamalarda bulunan, Rize Anadolu Kültür Spor ve Eğitim Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kansızoğlu, Türkiye'de bulunan 4 milyon işitme engelli ve ailelerinin sesi olabilmek amacıyla, "Ellerime Ses Ver" projesini başlattıklarını dile getirdi.

İşitme engelli bireylerin toplumun her kesimde bulunduğunu ifade eden Kansızoğlu, "Onların sorunlarını dile getirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için, "Ellerime Ses Ver" projesini oluşturup hayata geçirmeye karar verdik.

Bu proje kapsamında 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul gününde Rize Çaykur Didi Stadyumu'nda 2053 işitme engelli vatandaşımız ve aileleri ile birlikte İstiklal Marşımızı okuyacağız. Bu etkinliğimize Türkiye'nin 81 ilinden işitme engelli bireyler ve aileleri katılacak. Daha önce 2 bin işitme engelli bir araya gelmişti, bu sefer 2053 kişi ile rekoru da kırmış olacağız." dedi.