Rize’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan bloklarda bulunan esnaf geçiş süresinde mağdur olmamak için konteynır çarşı istiyor.

Rize’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan belediye bloklarında bulunan özellikle kiracı esnafın bu geçiş süresinde mağdur olacağını belirten Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç bu sürecin zaten zorda olan esnafın mağdur olmaması için alınan tedbirlere bazı ek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün Rize için güzel bir kazanım olacağını belirten başkan Koç: “ Sayın belediye başkanımız ve ekibinin kararlı ve gayretli çalışmaları sonucunda yakın zamanda il merkezimizde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan blok işyerlerimizin yerlerine kurulacak olan şehrimizin gerek mimari ve gerek görsel olarak güzel ve yeni bir yüz e kavuşmasına imkân tanıyacaktır sayın belediye başkanımız mağduriyet yaşanmaması adına çok mücadele etti ve bugün bu duruma gelinmesinde emeği çok büyüktür. Ancak bu bloklarda bulunan yıllarca emek vererek müşterilerine hizmet eden özellikle kiracı olan üyelerimiz ve hakları da unutulmamalıdır. Her ne kadar mal sahipleri dikkate alınıp muhatap olunulsa da şehri emin olmak her kesimi düşünmek ve mağduriyet yaşanmaması adına önlem almak gerekir.

Bu işletmelerde mal sahiplerine verilen yüksek kiralar mal sahiplerinin işyeri talebini etkileyerek kirayı tercih etmesi kiracılarımızın yersiz kalmasına sebep olmuştur. Çünkü yetkililer mal sahiplerinden işyeri talebi olmadığını o yüzden yer temin edilmediğini belirtmekte. Ancak zaten ilimizde dükkan bulmak çok zor ve maalesef iş yeri mal sahipleri mevcut kiralarını iki katına çıkarması esnaflarımızı daha zor duruma düşürmüş oldu.”

Konteyner çarşı kurulabilir.

Geçiş sürecinde özellikle bloklarda bulunan esnaf için konteyner bir çarşı kurulmasının esnafın mağduriyetini bir nebze de olsa gidereceğini belirten Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç: “Üyelerimizin talep ve istekleri doğrultusunda bizler esnaf odası olarak her zaman üyelerimizin yanında ve onların hak ve menfaatlerini savunan bir kesim olacağız. Yetkililerimizle esnaflarımızın talep ve isteklerini görüşmekteyiz. En azından bu bloklarda bulunan kiracı esnaflarımızın yeni bir yer bulmaları veya bu blokların yapım aşamasının tamamlanacağı tarihe kadar bir konteyner çarşısı kurularak mağduriyetin giderilmesini ümit ediyoruz. Üyelerimizden yapmış olduğumuz istişare sonucunda sahilde bulunan otoparkın bir kısmının veya yıkılan emniyet binasının olduğu alanda veya herhangi münasip bir bölgede bir konteyner çarşısı kurulması elzemdir. Üyelerimizin taleplerini değerlendirilmek üzere yetkililere iletmekteyiz. Bu süreci yakinen takip eden yetkililerimiz ve kendine dert edinen saygıdeğer belediye başkanım bu bloklarda bulunan kiracı esnafımızın talepleri ve isteklerine sessiz kalmayacağını biliyorum. Ümit ediyorum ve saygılar sunuyorum. Rize Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanlığı olarak her zaman üyelerimizin menfaatine çalışmalarda bulunarak onların yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Halledilmeyecek konu yoktur, her kesimi memnun etmekte imkansızdır bu anlamda istişare ve orta bir yol bulunması elzemdir saygılar sunar esnafımıza hayırlı isler dilerim.” Dedi.