Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula üyelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşıyla başlayan ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden kongreye tek liste halinde giren mevcut Başkan Mustekim Kaba, yaptığı açılış konuşmasında, “Mensubu ve Başkanı olmaktan onur duyduğum Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneğimize üyelerimizin teveccühü ile yeniden Başkan seçilmiş bulunmaktayım. Üçüncü dönemde de bizleri bu göreve layık gören dava arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum. Öncelikle kuruluşundan bugüne Derneğimize hizmet eden tüm üyelerimize, dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Yönetim Kurullarında görev yapan, görevi devreden ve bugünkü Genel Kurulumuzda yeni Yönetim Kurulunda görev alan tüm kardeşlerime hizmetlerinden, gayretlerinden, samimi bir şekilde istikamet üzere çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Amacımız kaldığımız yerden ilk günkü aşkla Öncü Nesiller yetiştirme gayretiyle yola devam etmektir.

Günhafder Başkanı Mustekim Kaba “Benim için tabeladan çok dava olan Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) benim davam ve yaşamımdır. GÜNHAFDER Rize’nin, Güneysu’nun yarınlarının inşasında gönül birlikteliği yapan ve kıyamda birleşen şuurlu bir neslin paydaş olduğu oluşumun adıdır. Güneysu Hafızlar Derneği, söylemleriyle insanlığı hak çizgide buluşturup, insanlığın geçmişine sahip çıkıp, geleceğini milli ve manevi çizgide vücuda getirme davasını şiar edinen dini ve milli bir birlikteliğin adıdır.

Teşkilat ruhuyla bir ve bütün olmak en büyük şiarımız olacaktır. Rabbim hak davada ayaklarımızı sabit kılsın. Nefsi ve fevri her türlü duygudan bizleri beri eylesin. 2013 Yılından bu yana yürüttüğüm ve inşallah yeni dönemde de Genel Merkezimizin takdiriyle yürüteceğim GÜNHAFDER Yönetim Kurulu Başkanlığı için bundan sonra da Güneysu Hafızlar Derneği olarak Mevlana Hazretlerinin bizlere en büyük telkini olan ne olursan ol öğüdünü şiar edinerek nitelikli hafız gençliği vücuda getirme gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan Genel Kurul sonucunda Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustekim Kaba, Başkan Yardımcılıklarına Adem Erkan ve Hüseyin Kandemir, Sekreterliğine Murat Bıyık, Muhasipliğine Hüseyin Karaosman, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise  Faik Kalın, Muzaffer Pala, Mehmet Mercan, Ali Erkan, Halil İbrahim Azaklı, Mehmet Ali Mercan seçildi.

GÜNEYSU KUR'AN HAFIZLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Mustekim KABA
BAŞKAN


Rize’de doğdu. İlköğrenimini ve Hafızlığını Güneysu’da, orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde okuyan Kaba, bu okuldan 2011 yılında mezun oldu. 2014 yılında aynı üniversitenin ilahiyat önlisans bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına 2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nda başladı. 2010 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapmaktadır. Kaba; evli ve 3 çocuk babasıdır.

VAZİFESİ: GENEL BAŞKAN

Adem ERKAN
Başkan Yrd.

1979 yılında Rize’de doğdu. Hafızlığını Güneysu Merkez Kur’an kursunda tamamladı. 1999 yılında Güneysu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 2004 yılında Gümüşhane'de İmam Hatip olarak göreve başladı.Sırasıyla Çayeli,Ardeşen ve Rize İslampaşa'da görev yaptıktan sonra 2016 yılında Rize Merkez Taşçıoğlu Camii'ne İmam Hatip olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

VAZİFESİ: GENEL BAŞKAN VEKİLİ

Hüseyin KANDEMİR
Başkan Yrd.


Rize’de doğdu. Hafızlığını Güneysu Merkez Kur’an kursunda tamamladı. 2004 yılında Güneysu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.2008 yılında Ordu Fatsa Küçükkoç Köyü Hüsemoğlu Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Rize Yeşildere Köyü Kuba Camiine atandı. 2016 yılından itibaren Güneysu Ulucami Mahallesi Merkez Camii'nde görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.  

VAZİFESİ: GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Muhammet YILDIRIM
Sekreter

 

04.01.1980 yılında Rize’de doğdu. Hafızlığını Güneysu Merkez Kur’an kursunda yaptı. 1999 yılında Güneysu İmam Hatip Lisesini, 2013 yılında A.Ö.F. İlahiyat Önlisans bölümünü bitirdi. 2007 yılında Rize Sütlüce Köyü Tepeüstü Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2010 yılı itibariyle Rize İl Müftülüğü Sekreterliğini sürdürmektedir. Yıldırım evli ve 3 çocuk babasıdır.

VAZİFESİ: GENEL SEKRETER

Hüseyin KARAOSMAN
Muhasip

 

Rize’de doğdu. Güneysu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

VAZİFESİ: İDARİ VE MALİ İŞLER

Mehmet MERCAN
Üye

Rize’de doğdu. 

VAZİFESİ: KUR'AN KURSLARI KOMİSYONU

Muzaffer PALA
Üye

Rize’de doğdu. 
 
VAZİFESİ: AKADEMİ VE EĞİTİM KOMİSYONU

Faik KALIN
Üye

Rize’de doğdu. Hafızlığını Güneysu Merkez Kur’an kursunda tamamladı. 1995 yılında Güneysu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2010 yılında A.Ö.F. İlahiyat Önlisans bölümünü bitirdi. 1997 yılından itibaren Güneysu Güneli Köyü Merkez Camii İmam Hatipliğini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

VAZİFESİ: MÜESSESELER KOMİSYONU

Ali ERKAN
Üye

Rize’de doğdu.

VAZİFESİ: TANITIM VE SOS.  FAAL. KOM. 

Halil İbrahim AZAKLI
Üye

1980 yılında Rize’de doğdu. Hafızlığını Güneysu Merkez Kur’an kursunda tamamladı. 

Mehmet Ali MERCAN
Üye

 

Rize’de doğdu. Hafızlığını Güneysu Merkez Kur’an kursunda tamamladı. 


VAZİFESİ: GENÇLİK KOMİSYONU