Kocaeli Rizeliler Derneği bu hafta Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile birlikte Rize'den giden iki konuğu ağırladı.

Kocaeli Rizeliler Derneğinin geleneksel cumartesi kahvaltılarında bu hafta çok sayıda misafir vardı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gebze Darıca Çayırova Rizeliler Dernek Başkanı İsmail Kurt, Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Dr. Fuat Uğur, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri, eski dernek başkanları ve çok sayıda davetli katılorken kahvaltının en önemli özelliği Rize’den giden konukları oldu. Rize Çayeli Belediyesinin MHP’li Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ile MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan da kahvaltı programında katıldı.

Kocaeli Rizeliler Dernek Başkanı Ekrem Kumuşoğlu’nun açılış konuşmasından sonra söz alan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Rizeliler gittikleri her yerde hikayelerini de beraberinde getiriyorlar. Dışarıdan bakıldığında Rizeliler birbirlerine çok tutkulular diyorlar. Gerçi o konuda Trabzonlular ile Rizelileri karıştırıyor olabilirler” dedi.

ÇİFTÇİ: DÜNYA LİDERLERİ ÇIKARIYORUZ

Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rizeliler bu konuda biraz daha ayrışıyoruz. Rekabetçiyiz. Dünya liderleri çıkarıyoruz. Bu arada Milliyetçi Hareket Partisinin belediye başkanıyım bu arada. Bilginiz olsun. Ama benim MHP belediye başkanı olmam Cumhurbaşkanımızın dünya lideri olmasını eksiltmez. Bu arada da AK Parti’nin kurucu ilçe başkanıyım. Siyaset yoluyla topluma ve insanlığa hizmet eden, etmek isteyen herkesi, sinir uçlarımıza dokunmamak kaydıyla saygı ve sevgiyle selamlıyor, gayretlerini takdir ediyorum.”

AYGÜN: ÇAY DEFTERLERİMİZ VAR

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Kocaeli’de doğduk ama memleketimizden kopmadık. Orada yurdumuz var, akrabalarımız var, çay defterimiz var. Zaten Rizeli demek bu memleketin çimentosu demektir. Ama biz bu topraklarda bir mozaik olduk. Bu mozaik zaten Allah’ın emri” dedi.

YILMAZ: VALLAHİ AK PARTİ’NİN ALEYHİNE

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise kahvaltıda en uzun konuşmayı yapan isim oldu. Yaklaşık yarım saat boyunca hemşehrilerine seslenen Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin lehine bir sistem. Ama vallahi AK Partinin de aleyhine bir sistem. Tüm muhalefeti bir araya getiren bir sistem” dedi ve 2023 genel seçimlerinin önemini anlatan siyasi mesajlar verdi.

ALKAN: TÜYLÜOĞULLARI 10 ÇALIŞACAK!

Konuşmaların ardından davetlilere hat tabloları hediye edilirken, sonradan kahvaltıya katılan MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan mikrofonu eline aldı, “2023 yolunda bir değil 3 çalışacağız. Kambozlular 5, Tüylüoğulları 10 çalışacak. Biz Rizeliler bir olursak uzaklar yakın olur, zorlar kolay olur, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü olur. Devlet güçlü olursa millet güçlü olur” dedi.

Kaynak: enkocaeli.com