Erzurum’un son yıllarda özellikle kış turizminde Türkiye’nin gözde mekânı olduğunu ifade eden Vali Memiş, Palandöken Kayak Merkezinin geçtiğimiz yıl 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı konuklarını ağırladığını söyledi.

Yüksek irtifa kamp merkezleriyle Erzurum’un profesyonel yerli ve yabancı futbol takımlarına 2 bin 300 rakımda ev sahipliği yaptığını dile getiren Vali Memiş, Avrupa’da birçok yüzme takımının yine Erzurum’da Olimpik Yüzme Havuzunda kamp yaptığını söyledi.

Narman Peri Bacaları, Türkiye’nin en büyük şelalesi olan Tortum Şelalesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle Erzurum’un adeta bir acık hava müzesi gibi olduğunu ifade eden Vali Memiş, tüm turizm acentelerini kente davet etti.

Ovit Tüneli iki şehir için çok önemli

Erzurum-Rize arası dünyanın ikinci en uzun çift tüplü Ovit Tüneli’nin açılmasının önemine değinen Marka Rize Kültür ve Turizm Dernek Başkan Yardımcısı Gülhanım Sarı Delihasan, Ovit Tüneli sayesinde iki şehir arasındaki geçmişten gelen kadim dostluk ve kültürel etkileşimin artarak devam edeceğini söyledi.

Erzurum’un Karadeniz Bölgesine bağlayan en kısa yol olması sebebiyle iki şehir arasındaki ticari ve kültürel etkileşimin artışına önemli katkısı olacağını dile getiren Delihasan, “Tünelin şehirlerarasındaki turizm ve ticareti canlandıracak, aynı zamanda bu avantajlar sayesinde şehirlerarasındaki ilişkilerin daha ileri düzeye taşıyacaktır. Her iki şehir Türkiye’yi uluslararası alanda temsil edeceği inancındayım” dedi.

Protokol ve misafirler Tortum Şelalesini gezdi

Daha sonra Turizm acente yetkilileri ve otel müdürleri ile birlikte Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan, dünyanın 4'üncü, Asya ve Avrupa'nın ise en yüksek şelalelerinden birisi olan Tortum Şelalesi’ne geçildi.

Dünyanın 8.harikası olabilecek bu tesiste Marka Rize Kültür ve Turizm Derneği öncülüğünde kültür ve turizm kaynaşması projesi temelleri atıldı. Projelerin amacı her iki şehrin yerli ve yabancı turizm çeşitliğini artırmak, şehir ekonomilerine katkı vermek ve gelen misafirlerin memnun ayrılmasını sağlamak...