Türkiye’nin dört bir yanından gazeteciler Batman’ın kültürel zenginliğini keşfetti. Batman Valiliği, Türkiye’nin dört bir yanından gazetecileri ağırladı

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği (TİGAD) ile Batman Valiliği’nin iş birliği ile Batman’da “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Kültür Gezisi” programı düzenlendi. TİGAD’ın il temsilcileri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından 50’den fazla gazetecinin yer aldı. Programda gazeteciler, Batman’ın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini keşfetme imkanı buldu.

TİGAD Batman İl Temsilciliğinin organize ettiği; Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde Batman İl Özel İdaresi ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen programda gazeteciler, ilk olarak Batman Valisi Ekrem Canalp’ı valilikte ziyaret etti. Vali Canalp, valilik toplantı salonunda basın mensuplarının soruları ile sohbet etti, sorularını cevaplayarak, Batman'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Vali Canalp: Terörün geriledi; ekonomik ve sosyal gelişme sağlandı

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ve çevresinde terör olaylarının gerilemesiyle ekonomik ve sosyal gelişme sağlandığını söyledi. Batman’ın büyükşehir olması için gerekli şartları tamamladığını ifade eden Canlap, 60 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımlardan bahsetti. Batman'ın 50 yıllık gelişim planını hazırladıklarına işaret eden Vali Canalp, “Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak!” dedi. Vali Canalp, gazetecilerle samimi bir ortamda sohbet ederek, özçekim yapmayı da ihmal etmedi.

Okan Geçgel: Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu kuruldu

TİGAD’ın Batman’da düzenlediği “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı”, Batman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe ile birlikte gazeteciler ve öğrenciler katıldı.,

Z72 5513

Çalıştayda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, gazetecileri Batman’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Canalp, yeni nesil gazeteciliğin önemine işaret ederek, çalıştayın gazeteciliğe büyük katkısı olacağına dikkat çekti.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise, “Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu”nun kurulduğu müjdesini verdi. Geçgel, internet gazeteciliği yasasının hayata geçirilmesinde verdikleri mücadeleyi anlatarak, bu yasanın temelinde TİGAD’ın mücadelesinin olduğunu vurguladı. Okan Geçgel, Batman’daki programa mihmandarlık yapan Batman Valiliğine TİGAD adına teşekkür etti.

Çalıştayda konuşan TİGAD Batman İl Temsilcisi Hatice Türkan da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri Batman’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, katılımcı gazetecilere, desteği olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Z72 5602

TİGAD Avrupa’da temsilcilik açtı TİGAD Avrupa’da temsilcilik açtı

Yeni nesil gazetecilik enine boyuna ele alındı

Haberler.com ve Sondakika.com Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur’un moderatörlüğünde düzenlenen çalıştayda şu isimler konuşmacı olarak yer aldı; Haberler.com ve Sondakika.com Yönetim Kurulu Başkanı Av. Bedia Teymur, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Köseoğlu, Kanal 7 Haber Sunucusu Meryem Nas Mercan, Ülke TV Haber Programı Sunucusu Gözde Özyürek, İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel.

Çalıştayda konuşmacılar, yeni nesil gazetecilik ile geleneksel gazetecilik, televizyon gazeteciliği, sosyal medya gazeteciliği ve yapay zeka arasında bağlantıyı ele aldı. Ayrıca, dijital mecralarda gazetecilik yapmanın zorlukları, dezenformasyon ve yasaların yeni nesil gazetecilere sağladığı haklar gibi konular konuşuldu. Bunlarla birlikte yeni nesil gazetecilik akademik açıdan da değerlendirildi.

Gazeteciler, Batman’ın kültürel zenginliğini keşfetti

Program kapsamında kültür gezisi de gerçekleştirildi. Gazeteciler, Batman’ın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini keşfetme imkanı buldu. Kültür gezisinde sırasıyla; Batman Şehit Şenay Aybüke Kütüphanesi, Mor Kiryakus Manastırı, Hasankeyf ve Arkeopark ile Raman Petrol Kuyusu'nu ziyaret edildi. Gazetecilere yöresel yemekler, tandır ekmeği, sumak şerbeti, Sason çileği ve danuk gibi ikramlarda bulunuldu. Program kapsamında gazeteciler, Batman’ın eşsiz kültürel mirasını tanıma, özel röportajlar ve haber çalışmaları yapma fırsatı buldu.  23 Mayıs Perşembe günü başlayan program, 25 Mayıs Cumartesi günü sona erdi.