İzmir'in Dikili ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde biriken yağmur suları tahliye edilmeyi bekliyor. Bölgedeki su birikintileri havadan görüntülendi.

İzmir ve çevresinde günlerdir devam eden sağanak yağış, Dikili ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışların durmasına rağmen Cumhuriyet Mahallesi'ndeki sokaklarda ve boş arazilerde yoğun su birikintilerinin olduğu gözlendi.

Sokaklar su altında

Menemen'de binlerce yürek, Kurtuluş Savaşı ruhunu hissetti
Menemen'de binlerce yürek, Kurtuluş Savaşı ruhunu hissetti
İçeriği Görüntüle

Özellikle müstakil evlerin bahçeleri ile mahalle genelindeki boş arsalarda biriken sular henüz tahliye edilemedi. Mahalle sakinleri biriken suların çekilmesini beklerken, su seviyesinin yer yer ulaşımı da etkilediği görüldü. Bölgedeki su baskınının boyutu dron ile görüntülendi. Kaydedilen görüntülerde, mahalledeki geniş alanların ve sokak aralarının tamamen suyla kaplı olduğu, su birikintilerinin yoğunluğu dikkat çekti.

Kaynak: İHA