Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Yrd. Ahmet Hamdi Gürdoğan: "Sendikal Faaliyet Adı Altında Art Niyetli Kesimlerin Kaçkar Gümrük Bölge Müdürüne Yönelik Yalanlarını ve İftiralarını Esefle Kınıyor, Ülke İçin Çalışan Vatansever Her Bürokratın Yanında Olduğumuzu Bu Kesimlere Haykırmak İstiyoruz.

Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürümüz ve ekibinin yapmış olduğu başarılı hizmetler Birliğimizce ve ihracat camiamızca yakinen takip edilmekte ve takdirle karşılanmaktadır. Sarp Sınır Kapısı’nda kronik hale gelmiş ve çözülemeyen birçok sorun çözülmüş, önceki yıllarda günlük ortalama 350 civarında olan tır çıkış sayısı varken şu an 600’ün üzerinde çıkmıştır. Yine önceki yıllarda Sarp Gümrük Müdürlüğü’ne yapılan sevk sayısı 700-800 iken bugün bu rakam 4000’leri bulmuştur.

Başta Bölge Müdürü Recep Bilgin olmak üzere tüm gümrük çalışanlarının özverili çalışmalarına şahit olmakta ve ihracatçı firmalarımızdan birebir dinlemekteyiz. Ülkemizin her geçen gün artan ihracat rakamları ortada iken, bu başarıları hazmedemeyen ve çekemeyen birtakım art niyetli çevrelerin bazı sendikal kuruluşlar üzerinden Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne yönelik olarak başlattıkları iftira ve karalama kampanyalarını sosyal medya ve yerel basından üzülerek takip etmekteyiz. Bu saldırıların ülkesi için fedakarca çalışanların şevkini kırmaktan başka bir işe yaramadığı kamuoyunca açıkça bilinmelidir. Bunun yanında, Sayın Bölge Müdürü ve ekibinin yapmış olduğu özverili ve başarılı çalışmalar ile kat edilen yol resmi kayıtlarla sabittir. Bu başarılı çalışmalar ve ortaya çıkan güzel tablonun, belli art niyetli kesimler tarafından çıkarları zedelendiği için karalanmaya çalışılmakta olduğunu açıkça görmekteyiz.

Bu nedenle yapılan çalışmaları sabote etmeye yönelik gerek sosyal medyada gerekse basında yer alan saldırı niteliğindeki iftiralara kamuoyunun itibar etmemesi gerektiğini saygı ile duyuruyor ve artık meyve veren ağacın taşlanması kültürünü bir kenara bırakmanın zamanı geldiğini, bu ve benzeri çamur atma girişimlerinin şerefli bürokratların temiz kariyerlerini kirletemeyeceğini hatırlatarak, bu şanlı ülkemiz için, büyük Türkiye sevdası için gece gündüz çalışan vatansever hiçbir bürokratı asılsız iftiralar karşısında yalnız bırakmayacağımızı bu art niyetli kesimlere bildirmek istiyoruz. Çok değerli kamuoyunun da ülkesi için gecesini gündüzüne katan bu vatansever bürokratlarımızın yanında olmaya, aslı olmayan bu iftiralara itibar etmemeye davet ediyoruz" dedi.