Kalp krizi geçiren hastanın imdadına ambulans helikopter yetişti Kalp krizi geçiren hastanın imdadına ambulans helikopter yetişti

HABER: Arzu ERBAŞ - Üroloji uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eren idrar kaçırma probleminin tükettiğimiz içeceklerden ve yiyeceklerden kaynaklanabileceğini söyledi. Çay, kahve ve turunçgillerin idrar kaçırma üzerine etkilerini değerlendiren Doç. Dr. Eren “İdrar kaçırma aslında toplumumuzda çok sık gördüğümüz ama saklanan  bir olgu. Her iki cinste de gözüküyor olmasına karşın özellikle kadınlarımız  kendi aralarında konuşuyorlar ama maalesef bize gelme konusunda sorun yaşıyorlar. İdrar kaçırma bir kader değil, idrar kaçırma tedavi edilebilir bir durumdur” dedi. 

'İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE FAZLA ÇAY TÜKETİMİ'
Sıklıkla sıkışma ya da stres (öksürme, hapşırma, gülme ve ıkınma) tipi idrar kaçırma ile hastaların kendilerine  geldiğini  ifade eden Doç. Dr. Eren “İdrar kaçırmanın sebeplerinden bir tanesi de maalesef bu güzel Rize’mizin  güzel ürünü çay. Herkeste yapıyor mu ? Hayır yapmıyor. Ancak  özellikle idrar kaçırmaya yatkın kişilerde, çay, kahve, asitli içecekler, baharat ve turunçgiller gibi tükettiğimiz bazı içeceklerin ve yiyeceklerin içerisinde bulunan maddeler idrara geçiş sağladığı zaman idrar kesesinde kasılmalar yaparak idrar kaçırmayı derinleştirebiliyor. Özellikle çok sık idrara giden, idrar kaçırma sıkıntısı yaşayan kişiler  çok fazla bu ürünleri tüketiyorsa bu tüketimi bir miktar azaltmalarını  öneririm. Bunun dışında çayı çok seviyoruz, afiyetle içiyoruz” dedi.