HABER:ARZU ERBAŞTrabzon Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki ağaç ihtiyacını karşılamak için  2023 yılında kendi orman fidanlıklarında 5 milyon fidan üretti.

Bölge Müdürlüğünün orman fidanlıklarında üretilen fidanlar öncelikle orman alanlarında kurum tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma, gençleştirme, erozyon kontrolü, toprak muhafaza ve yanan ormanlık alanların yeniden yeşertilmesi için kullanıldı.

Kurum ve kuruluşların veya vatandaşların fidan ihtiyaçları da imkanlar çerçevesinde karşılanırken bu yıl 3 milyon fidan toprakla buluştu. Bu çalışmalarla Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki Doğu Karadeniz illerinin toplam 625 bin hektarlık ormanına çoğunluğu bölgede doğal olarak yetişen Ladin, Kayın, Sarıçam, Kestane gibi orman ağacı türlerinden oluşan 3 milyon fidan takviyesi yapıldı.

MAVİ YEMİŞ, ARONYA ÜRETİMİ BAŞLADI

Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Of Orman Fidanlık Şefliğinde yeni hizmete alınan Doku Kültürü Yöntemi ile Fidan Üretim Laboratuvarı da fidan üretim faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırdı. Bu laboratuvarda yürütülen çalışmalar neticesinde Mavi Yemiş, Aronya gibi vatandaşın gelir getirici tür fidan taleplerini karşılayacak adımlar atılmakta olup, özellikle bu iki türde doku kültürü yöntemi kullanılarak fidan üretiminde üstün başarı sağlandı.