Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında Burdur İl Teşkilatını ziyaret etti.
Masum Türker’i, il binası önünde DSP İl Başkanı Ali Ünal, DSP 25. dönem milletvekili adayları Teoman Toyman, Alaattin Kaya ve partililer karşıladı.
Türker, yaptığı açıklamada, “Türkiye gelecek 50 yılını belirleyecek bir seçim dönemi yaşıyor. Gelecek 50 yılı belirleyecek derken bu seçim hem gelecek seçimi etkileyecek, 4 yıl sonra yapılacak seçimi etkileyecek ya da, çok acil 1 yıl içinde bir erken seçimin tekrar yapılmasını gerektiği bir yapıda oluşuyor. Şu anda Türkiye’de parlamentodaki 4 partiyi tekrar muhafaza etmek üzere hem uluslararası Türkiye’den para kazanan camia, hem de Türkiye’de bazı kesimler özellikle dikkat edin medyada sanki 4 partiden başka seçime girmiyormuş gibi bir tutum içindeler” diye konuştu.
“ENERJİ İHALELERİ İPTAL EDİLDİ”
Yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisini dile getiren Masum Türker, Amerika’nın elektrik özelleştirmeler sonucu yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak, Amerika’da enerji özelleştirmelerinin iptal edildiğini söyledi. Türker, “Hatırlarsanız Türkiye’de elektrikler kesildi. Kesilme gerekçesini bize açıklarken Enerji Bakanı ‘Canım olur böyle şeyler Amerika’nın bazı eyaletlerinde de oldu demişti. O bahsettiği Amerika’nın eyaletlerinde bu elektrik kesilmeleri olunca anladılar ki stratejik olan kurumların özelleştirilmesi devlet elinden çıkması yanlıştı ve hızlı bir şekilde özelleştirilen o enerji ihaleleri iptal edilerek tersine çevrildi. Kamu kuruluşu haline getirildi” dedi.
“ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL”
DSP seçim bildirgesinde yer alan ve vatandaşların geçimi için asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini dile getiren Türker, “Her eve elektrik girerse ancak o evde bir geçim sağlanabilir o nedenle bir asgari ücretin vergiden muaf, 2 bin lira olmasını biz aylar önce söyledik. Daha seçim sürecine girmeden, niye aylar evvel söyledik” dedi.
SEÇİM TAHMİNİNDE BULUNDU
Genel seçimlere ilişkin tahminlerini paylaşan Türker, “Şimdi AKP’nin de elinde olan araştırmalara göre, AK Parti 242 milletvekili çıkarabiliyor, onun oy oranı seçime girerken yüzde 34’tü, şimdi yüzde 32’ye düştü. CHP’nin oy oranı yüzde 14-18 bandındaydı, 18-20 bandında. Kararsızlar dağıtılmadan buradaki sorun şudur. Bu seçimde oy kullanmayan kararsız değil, ben kullanmayacağım diyen ve cumhurbaşkanlığı seçimde de sandık başına gitmeyen yüzde 26, oy kullanıp diğer partilere verdiği zaman, AK Parti tek başına iktidar olamıyor. Zaten bu öngörüldüğü için olamayacağı için geçenlerde Türkiye’ye Kemal Derviş geldi, televizyonların, herkesin önünde oldu. Sayın Kılıçdaroğlu ona milletvekilliği teklif etti, o da milletvekilliği için teşekkür etti, sosyal demokrat ağırlıklı bir hükümette bakan olacağını söyledi. Ne demektir bu, baktığınız zaman bir hafta evvel AL Jazeera televizyonunda Mehmet Bekaroğlu’nun, Rize’de yaptığı bir konuşma yayınlandı. Türkiye’yi özgürleştirmek, demokratikleşmek, oradaki sorunları çözmek için büyük koalisyona ihtiyaç var dedi, büyük koalisyon dedikleri, CHP-AKP koalisyonudur. Mehmet Bekaroğlu büyük koalisyon dedi, ardından Binali Bey gerekirse azınlık hükümeti ve erken seçim dedi, iki gün evvel de televizyonda bu soruyu Sayın Kılıçdaroğlu’na sordular, AKP ile koalisyon yapar mısınız diye, yapmam diye ağzından bir kelime çıkmadı” şeklinde konuştu.
Türker, konuşmasından sonra milletvekili adaylarını tanıtarak Burdur’dan ayrıldı.