Avusturyalı seçmenler milletvekili seçimi için sandık başına gitti.

Genel seçime 16 parti katılıyor. Nüfusu 8.7 milyon olan Avusturya’da 6.4 milyon seçmen, 39 seçim bölgesinde, meclisin 183 yeni üyesini belirlemek için oy kullanıyorlar. Seçime katılan 2 bin 55 aday arasında 20 Türk kökenli aday da bulunuyor. Seçim barajının yüzde 4 olduğu Avusturya’da, seçimlerde oy kullanmayanlara herhangi bir cezai müeyyide uygulanmıyor.

Avusturya’daki genel seçimlerde Başbakan Christian Kern ve 31 yaşındaki Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, başkent Viyana’da oy kullandı. Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Kern eşi Eveline Steinberger ile Viyana’da oyunu kullandı. Oyunu verdikten sonra basın mensuplarına konuşan Kern, “Herkese başarılar. Sonuçları akşam hep birlikte göreceğiz” dedi.

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz da kız arkadaşıyla birlikte oyunu Viyana’da kullandı. Kurz basın açıklamasında, "Umarım Avusturyalılar demokratik haklarını bugün yüksek bir katılımla gerçekleştirirler. Umarım seçimlerden ülkenin değişimini sağlayacak bir sonuç elde ederiz” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6.4 milyon seçmenin bulunduğu Avusturya’da sandıklar yerel saatle 17.00’de (TSİ 18.00) kapanacak.

(Mehmet Emin Avcı/İHA)