T.C. Tiflis Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada  "Gürcistan’da 1 Aralık 2021 tarihinden itibaren restoran, kafe, sinema vb. kapalı alanlara giriş yapabilmek için tam doz aşı sertifikası veya son 72 saatten eski olmayan PCR test sonucu bulundurulması gerekiyor.

Sözkonusu uygulama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil olmak üzere Gürcistan’da bulunan ve 18 yaşını geçmiş herkes için geçerlidir.

1 Aralık 2021 tarihinden önce Gürcistan’a giriş yapan vatandaşlarımız, uygulama kapsamında, e-Nabız sisteminden temin edebilecekleri AB uyumlu dijital Covid-19 aşı sertifikalarını yanlarında bulundurma veya Gürcistan’ın aşağıdaki bağlantı adreslerinden erişilebilen CovidPass Georgia cep telefonu uygulamasından QR kodu üretme yöntemlerinden birini tercih edebilirler.

https://apps.apple.com/gb/app/covidpass-georgia/id1590323605

https://play.google.com/store/apps/details...

Gürcistan’a 1 Aralık 2021’den sonra giriş yapmış kişiler için sadece sertifika ibrazıyla kapalı alanlara giriş sağlanması mümkün olmayıp, CovidPass Georgia uygulamasının kullanımı zorunlu tutulmuştur.

CovidPass Georgia uygulamasına kayıt olabilmek için pasaport numarası veya pasaport sekmesine TC kimlik bilgileri (Seri No ya da TCKN), doğum tarihi, isim, soy isim ve iletişim bilgileri girilmelidir. Sistem, kaydın tamamlanmasının ardından bilgileri Gürcistan’a giriş için kullanılan aşı veya test sertifikasının numarasıyla eşleştirerek kullanıcıya Gürcistan’a kapalı alanlarda girişte kullanabileceği bir QR kodu vermekte ve “yeşil statü” tanımaktadır.

Aşısız vatandaşlarımızın yeşil statülerini korumak için her 72 saatte bir PCR testi olması gerekecektir.

Sisteme kayıt esnasında sorun yaşanabildiği bilinmekte olup, vatandaşlarımızın olası problemleri için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak Gürcü sağlık makamlarına ulaşmaları gerekmektedir:

Devlet Acil Çağrı Merkezi: 144

Sağlık Bakanlığı Acil Çağrı Merkezi: 1505

Aşı Konuları Acil Çağrı Merkezi: 1522

Ulusal Turizm İdaresi Acil Çağrı Merkezi: 0800800909

CovidPass Uygulaması Destek Merkezi: [email protected]

Sözkonusu tedbirleri ihlâl eden tüzel kişilere 10.000 GEL, bireylere ise 2.000 GEL ceza kesilecektir."