Türkiye’deki 7 Haziran Genel Seçimleri için Gürcistan’da yaşayan Türk vatandaşları başkent Tiflis ve Batum’da kurulan sandıklarda oylarını kullanıyor.
Türkiye’de 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler kapsamında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları oylarını kullanmaya devam ediyor. Gürcistan’da yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’nde ve Batum Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıklara gelerek oylarını kullandı. Gürcistan’da yaşayan Türk vatandaşları, TSİ 09.00’da başlayan oy verme işlemi çerçevesinde TSİ 18.00’a kadar oylarını kullanabilecekler. Tiflis’te kayıtlı 9 bin 11, Batum’da ise kayıtlı 8 bin seçmen bulunuyor.
Oyunu kullanan Murat Ergüven, bugün Türkiye için önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “Seçimler var. Elçiliğimizde oy kullanmak güzel bir duygu. Sabahın erken saatlerinde geldiğimiz için çok fazla kalabalık olmadı. Türkiye’nin istikrarı adına insanlar tercihlerini kullanıyorlar. Ben hayırlı olacağına inanıyorum” dedi.
Gürcistan’da oy kullanan Adem isimli seçmen ise, seçimlerin güzel geçtiğini kaydederek, “Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. İyi olan kazansın” dedi.
Osman Gazi Yaşar adlı Türk vatandaşı da, “Vatanımız, milletimiz için çok önemli bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Tabii ki milletin geleceği ve vatanın, kendi ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu düşündüğümüz için oyumuzu değerli gördüğümüz büyüklerimize verdik” diye konuştu.