Kosova’da yaşayan Türkler, 7 Haziran Genel Seçimleri için Priştine Büyükelçiliğinde bu sabah itibariyle oy kullanmaya başladı. Vatandaşların Priştine’de kurulan sandıklara ilgisi yoğun oldu.
Kosova’da, Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi başladı. Kosova’da yaşayan Türk seçmenler oylarını kullanmak için bugün sandık başına gitti. Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliğinde kurulan iki sandıkta saat 10:00’da başlayan oy kullanma işlemi için büyükelçilik önünde erken saatlerden itibaren yoğunluk oluştu. Priştine Büyükelçiliğine gelen seçmenler kuyruk oluşturdu. Sandıkların açılmasını bekleyen ve yapılan güvenlik kontrolü sonrası seçim sandıklarının bulunduğu alana alınan seçmenler daha sonra oylarını kullandı.
Sandıkların açılmasının ardından açıklama yapan Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova’daki seçmenlerin oy verme işleminin saat 10:00 itibariyle başladığını ve yoğun bir ilginin gözlendiğini kaydederek, “Kosova’nın çeşitli yerlerinden gelen bin 400’e yakın seçmen vatandaşımız var. Sabahın erken saatlerinde gördüğüm kadarıyla büyük bir ilgi var. İnşallah bütün seçmen vatandaşlarımız zamanla gelip akşam 19:00’a kadar oylarını kullanmalarını bekliyoruz. Seçimlere katılmak, oy vermek bir demokratik hak ve görevdir. İnşallah bütün vatandaşlarımız bu hak ve görevlerini layıkıyla burada yerine getirirler. Şimdiden herkes için hayırlı olsun, hayırlı bir seçim olmasını diliyorum” dedi.
Arzu Gençoğlu adlı bir Türk seçmen, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Ülkemiz için hayırlı olsun, devletimiz için, milletimiz için hayırlı olsun. Büyükelçiliğimiz güzel hazırlanmış, gayet güzel. Rahat bir şekilde oy kullandık, çıktık” ifadelerini kullandı.
Oy kullanan Şevki Gençoğlu da, Türkiye’de genel seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Kosova’da çalışmakta olan Edirneli bir diğer Türk seçmen ise, “Bugün oyumuzu kullandık. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Büyükelçiliğimiz de iyi bir organizasyon yapmış. Çok fazla sıra beklemeden oyumuzu kullandık” dedi.
Kosova’da kayıtlı bin 400 Türk seçmen saat 19:00’a kadar oyunu kullanabilecek. Kosova’da oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından kullanılan oylar, Türkiye’ye ulaşacak ve 7 Haziran’da Türkiye’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurt dışından gelen oylar yurt içindeki oylarla birlikte sayılacak.