Polonya’da bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışan ana muhalefet partisinin desteklediği Andrzej Duda oyunu kullandı.
Polonya’da 10 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması sonucunda seçimlerin ikinci tura kaldığı açıklanmıştı. Seçmenlerin, ilk turda en yüksek oyu alan mevcut Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ve ana muhalefet Hukuk ve Adalet Partisi tarafından desteklenen Andrzej Duda arasında seçim yapacağı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sabah saatlerinde oy verme işlemi ile başladı. Oy verme işlemi kapsamında ilk turda en yüksek oyu alan cumhurbaşkanı adayı Andrzej Duda ülkenin Krakow kentinde bulunan oy merkezine eşi Agata Kornhauser-Duda ile gelerek oyunu kullandı. Oy verme işleminin TSİ 23.00 sıralarında tamamlanmasının ardından oy sayma işlemine geçilecek. Resmi sonuçların yarın açıklanması bekleniyor.
10 mayısta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda 62 yaşındaki mevcut Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski yüzde 32.2 oranında oy alırken, ana muhalefet Hukuk ve Adalet Partisi tarafından desteklenen 43 yaşındaki Andrzej Duda yüzde 34.8, en güçlü aday olarak görülen eski rock yıldızı Pawel Kukiz ise yüzde 23.3 oranında oy almıştı.