ANFAŞ-Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 30. Food Product-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, yurt içinde 70 il, yurt dışında 50’nin üzerinde ülkeden katılım sağlayan 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi 1.000’i aşkın ikili görüşme gerçekleştirdi.

30. Food Product-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na katılım sağlayan ve yeni iş birlikleri için görüşmeler sağlayan Efor Çay yoğun ilgi ile karşılaştı. Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, Türkiye’nin güçlü çay markası Efor Çay’ın fuarda ilgi odağı haline geldiğini belirterek, “yurt içi ve yurt dışı yeni ciddi iş bağlantılarını ve iş birliklerini görüşüyoruz. Gelen talepler heyecan verici” dedi.

Antalya, Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 78 metrekarelik stantta ürünlerini sergilediklerini ifade eden Akkuş, fuarda daha çok ev dışı tüketim ürünlerine ağırlık vererek HORECA sektöründeki faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Hasçelik sürdürülebilir yatırımlarıyla fuarda öne çıktı Hasçelik sürdürülebilir yatırımlarıyla fuarda öne çıktı

“Yurt dışı satışlar önceliğimizdir”

Türkiye’nin beş büyük çay üreticisinden biri olan ve Türkiye’nin çay ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayan Efor Çay’ın yeni dönemde ihracatı hedeflediğini ve dış pazarlarda yer edinmek üzere çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Akkuş şöyle konuştu:

“Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarla büyümeyi, Efor Çay’ın üretim kapasitesini artırmayı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yeşil enerji kullanmayı hedefliyoruz. Üretim kapasitesindeki ve dolayısıyla üretimdeki artışı yurtdışı satışlara kanalize edeceğiz. Bu hedef doğrultusunda 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gulfood Dubai 2024 Fuarı’na da katılacağız. Hedefimiz daha çok ihracat, ülkemize daha fazla döviz kazandırmaktır.”

“Tüketicinin favorisi haline geldik”

Türk çayının uluslararası pazarlardaki bilinirliğini artırmayı amaçladıklarını vurgulayan İbrahim Akkuş, “Efor Çay olarak, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüzde yüz doğal ürünler sunuyoruz. Üretim kapasitemizi artırarak ve portföyümüze yenilikçi ürünler ekleyecek Ar-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz. Küresel pazarlarda hem markamızı hem de genel olarak Türk çayı algısını güçlendirecek adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Toplam 49 bin metrekareyi bulan tesislerde günde toplam 1.011 ton çay üretimiyle Türkiye’nin en büyük 500 şirketinden biri haline geldiklerinin altını çizen İbrahim Akkuş, “Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyarak sayısız tüketicinin favorisi haline geldik” dedi.