AK Parti Bursa Milletvekili ve 25. dönem adayı Hüseyin Şahin, İnegöl Üniversitesi için Başbakan Ahmet Davuoğlu’ndan onay aldığını, en kısa zamanda üniversitenin hayata geçirileceğini bildirdi.
Milletvekili Hüseyin Şahin İTSO’yu ziyaret etti. İTSO Başkanı Metin Anıl, “Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurları. Haziran ayında genel seçimler var. Bu seçimler Türkiye’nin geleceği için çok önemli. En doğruyu sandık söyleyecek. Biz de milli iradenin neticelerini iyi okuyacağız. Kendimize yeni stratejiler hazırlayacağız. İnegöl parlamento da en az üç vekille temsil edilmeli. Bizim gönlümüzden geçen olmuyor. Siyasi partilerdeki İnegöllü arkadaşların sıralamalarına bakıyoruz, en şanslı Hüseyin Şahin arkadaşımız olarak ön plana çıkıyor” dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin’in üniversite konusunda açıklamalarını değerlendiren Anıl, “Yüksekokul, fakülteden sonra İnegöl’ün bir üniversiteye ihtiyacı olduğu ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü görüyoruz. İnegöl’e üniversite kazandırılması konusunda Hüseyin Şahin ile beraberiz. İnegöl’deki sosyal ve kültürel yapılardan bir tanesi İnegöl’ün üniversiteye kavuşması olacak. Gümrüğün acilen yerinin değişmesi ve yeni binanın yapılması konusundaki çalışmalarını biliyorum. Mobilyacılar çok iyi çalışıyorlar. Fuar alanımız yetersiz. Mobilya AVM hizmete açılacak. Mobilya AVM’nin durumuna göre yeni fuar alanı konusunda sağlıklı karar verebiliriz. Ben milletvekilimizin bizimle beraber ter akıtacağı kanaatindeyim. TÜV’ün İnegöl’e gelmesi konusunda hep birlikte çalıştık. Geçtiğimiz günlerde aradığını bulamadığı için İnegöl’ü terk etti. Kalitemizin tescillenmesi adına TÜV olmayabilir, ama yerine birini koymamız lazım. Yerine koyacağımız kurum TSE diye düşünüyorum. Bu konuda Milletvekilimizin desteklerini bekliyoruz. Teknopark konusunda çalışmalarımızı başlattık. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
HIZLA TRENLE İLGİLİ GELİŞME
Bursa’nın 8 ilçesini gezdiğini aktaran Şahin, “Hızlı trenle alakalı çalışmalarımız sürüyor. Allah kısmet ederse Yenişehir ile İnegöl arasından geçerek hem İzmir, hem İstanbul, hem Ankara’ya, devam eden süreçlerde de batıya ve doğuya doğru bizi ulaşım ağıyla birbirine bağlayacak. Modern bir hastaneyi İnegöl’e kazandırdık. Diş Hastanesi’ni sene sonunda hizmete açacağız. Sizlerin ihtiyacı olan Mesleki Eğitim Kampusu hizmete açıldı. Bin 350 öğrencisi var. Öğrenci sayısı artacak. Vasıflı iş gücünü de sektörümüze armağan edeceğiz. Artık hastane, köprü, okul binası bunlar çok sıradan işler oldu. İnegöl’de Kız Meslek Lisesi yapacağız. İnsanların çok heyecanlanmadığını görüyorum. Hükümetin görevi bu, seçiyoruz oy veriyoruz. Huzur Mahallesi’ne ortaokul, Hocaköy’e İlkokul, Alanyurt’a ilkokul, ortaokul yapıyoruz. Sanayicilerimiz bir okul kazandıracak. Yol yapmak, Hastane yapmak artık prim yapmıyor. Başka şeyler yapmak lazım” diye konuştu.
"BAŞBAKAN OLUR VERDİ"
Toplumun kültürel ve sosyal anlamda değişmesine en büyük katkıyı koyacak tniversite için kolları sıvadıklarının altını çizen Milletvekili Şahin, “İnşallah yeni dönemde bünyesinde tasarım fakültesinin olduğu, zaten işletme fakültemiz var, çok dev bir proje üzerinde çalışıyoruz. Üniversite çatısı altında çok devasa bir projemiz var. Başarabilirsek onu da yapacağız. Hem kendimizi, hem de geleceğimizi hazırlamak istiyoruz. Bunu yapmak için her şeyimiz hazır. Başbakanımıza durumu arz ettim, kendileri olur verdi. YÖK Başkanımızla görüştüm. Uludağ Üniversitesi’nin buradaki yüksekokul ve fakültenin İnegöl’e devriyle ilgili onay vermesi gerekiyordu, onlar da onay verdi. İnşallah yeni dönemde İnegöl’e üniversite kurulacak. Adı İnegöl Üniversitesi mi, yoksa İnegöl Turgutalp veya kurtuluş günü olan 6 Eylül mi olur; şehrin dinamiklerinin karar vereceği güzel bir üniversitemiz olacak” dedi.
"MOBİLYA AVM AÇILIŞINA BAŞBAKAN GELEBİLİR"
Mobilya AVM’yi hayata geçirenlere teşekkür eden Şahin, “Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Şu anda bitmek üzere. Başbakanımızı buraya davet edeceğiz. Yeni Türkiye’nin yeni vizyoner anlayışına uygun bir proje. Emeği geçenleri kutluyorum. Şu an Avarlar kavşağının projesi çiziliyor. Çalıştığınız zaman hükümetin bakanları da bize bununla ilgili desteği sonuna kadar veriyorlar. İhtiyacımız var dediğimizde bütün kapılar bize açılıyor. AVM bir faaliyete geçsin, neye ihtiyacımız varsa ona göre hazırlanalım. Her türlü imkanımız var. Her konuda enerjimi ortaya koyacağımı beyan ediyorum” şeklinde konuştu.