Geçtiğimiz yıl üçüncüsü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin katkılarıyla 12-13 Haziran 2014 tarihinde Fatma Nuri erkan Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Ulusal Çocuk Kongresinin dördüncüsü İzmir Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 31 Mayıs-02 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Rize Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi adına Müdür Yardımcısı Zeliha OKUR, Matematik öğretmeni Yalçın SANDALCI ve dört öğrenciyle katılımın gerçekleştirildiği kongrede üç sözlü bir poster bildiri sunumu yapıldı.



Hazırlanan bildiriler bu yıl ilk kez belirlenen bir tema olan İNOVASYON doğrultusunda hazırlandı. ÖYG Dil Sanatları öğrencisi Rabia BÜYÜK, Danışman öğretmeni Erol UZUN rehberliğinde İyi Sürücüye Özel Ehliyet, ÖYG Matematik öğrencisı Eren CAN, Danışman öğretmeni Yalçın SANDALCI rehberliğinde Geogebra İle matematiksel İspatların Görselleştirilmesi, ÖYG matematik Öğrencisi Utku Sina TORNACI, Danışman öğretmeni Yalçın SANDALCI rehberliğinde Animasyon Tasarlama: Geogebra Örneği, ÖYG matematik öğrencisi Utku GÜNDOĞAN danışman öğretmeni Yalçın SANDALCI rehberliğinde hazırladıkları Fraktalların İnşaasının Geogebra İle Yapılması konulu bildirileri akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi. 



Kongrenin ilk günü Ekonomi Üniversitesi'nde Türkiye genelinde 48 Bilim ve Sanat Merkezinden gelen öğrencilerden oluşturulan 10 çalışma grubu ile öğrencilerin eğitim, aile ve sosyal hayatlarına yönelik problemlerin tespiti, değerlendirilmesi ve çözüm önerileri noktalarında katkı sağlamaya yönelik ‘Özel Yetenekli Öğrenci Çalıştayı’ düzenlendi.





Kongrenin ikinci günü İzmir Sabancı Kültür Sarayında çok sayıda katılımcının yer aldığı resmi açılış gerçekleştirilmesinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde iki gün boyunca Türkiye genelinde 48 Bilim ve Sanat Merkezinden gelen 421 özet içinden Bilim Kurulu tarafından seçilen 154 sözlü ve 15 poster bildirinin sunumu yapıldı. Sunumların ardından katılımcılar bildirilerle ilgili soru ve görüşlerini dile getirdiler. Yine bu yıl ilk kez kongrede 12 adet Atölye Çalışması gerçekleştirildi. Program kapsamında İzmir Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi Resim Alanı öğretmenliği tarafından hazırlanan İNOVASYON konulu resim sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.




Kongrenin son gününde değerlendirme toplantısı yapılarak kongre ile ilgili görüş ve öneriler belirtildi.