Üniversite  Salonunda düzenlenen töreneil protokolüde katıldı, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı beyaz önlük giyme töreninde konuşmalar yapıldı.

Vali Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada sağlık sektörünün her zaman dünyanın en üst sıralarına taşımanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor. Geri düşmememiz gerekiyor dedi

Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan doktorluk, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslek olduğunu belirtti.


2006 yılında kurulan tıp fakültesinin, bu yıl ikinci mezunlarını vereceğini ifade eden Karaman, Tıp Fakültemiz Eğitim Araştırma Hastahanesinde son yıllarda hem teknik donanım anlamında hem de hizmet kalitesi anlamında önemli işler yapılmıştır dedi.


Karaman konuşmasını şöyle sürdürdü:“ Yaklaşık bir ay önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, hastanemize 20 milyona mal olan bir görüntüleme merkezi kazandırdı. Teknolojinin sınırı ve son noktası olmadığı için hastanemizin teknik donanımı da bitmiş değildir. Hedefimiz sadece ilimiz sınırları içinde değil, bütün bölgeye hatta Kafkasya'ya sağlık hizmetini hızlı, kaliteli ve teknolojik imkanları kullanarak sunmaktır. Eğitim Araştırma Hastanemizde 2014 yılında 900 bin poliklinik hizmeti verilmiştir. Bu rakamlar göstermektedir ki cumartesi ve pazar günleri hariç olmak üzere 2014 yılında her gün hastanemizden ortalama 3 bin 500 kişi sağlık hizmeti almıştır. Birçok alanda bölgenin ve ülkenin önemli referans merkezlerinden birisi durumundayız. Yüzde yüz doluluk oranıyla çalışan hastanemizde 2014 yılında 55 bin cerrahi girişim yapılmıştır. Bunların bin 100 tanesi ülkemizde sadece büyük merkezlerde yapılan A grubu ameliyattır. İl dışına sevk oranı da binde beştir."


Konuşmaların ardından 1. Sınıf öğrencilerine önlükleri giydirildi