Bahçeşehir Koleji 3 takımıyla yer aldığı bu yılki FIRST Lego League turnuvasında ödül başarılarıyla olduğu kadar takım ruhuna, centilmenliğe ve duyarlı profesyonellik anlayışına verdiği önemle de dikkatleri üzerine çekti.
Her yıl dünya genelinde 9-16 yaş arası yüz binlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen FLL (FIRST Lego League) turnuvasının Türkiye ulusal ayağı 21-22 Mart tarihlerinde İzmir’de yapıldı. Ülkenin dört bir yanından toplamda 206 takım arasından elemelerden geçen 45 güçlü takımın katıldığı turnuva her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir paylaşım ve öğrenme şenliği havasında geçti.
3 takımıyla turnuvadaki yerini alan Bahçeşehir Koleji Fen - Teknoloji Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi gerek projeleriyle gerekse robotik performanslarıyla turnuvanın öne çıkan takımları arasındaydılar.
FLL’nin ödül kazanma ve sonuç elde etme odaklı olmayan, süreçte edinilen kazanımlara değer veren bir turnuva olduğunun bilincinde olan öğrenciler, yazılım, algoritmik düşünme, STEM kazanımları, kritik düşünme ve hepsinden önemlisi de centilmenlik ve duyarlı profesyonellik gibi pek çok 21. yüzyıl becerisini geliştirmek anlamında önemli bir deneyimden daha geçmiş oldu.
FLL turnuvalarında yetişmiş ve ABD’deki turnuvada dünya beşinciliği alarak ülkemizi gururlandırmış olan Bahçeşehir Koleji FRC robotik takımı Integra, bu yılki turnuvada Bahçeşehir Koleji takımlarının danışmanlığını üstlendi ve daha fazla genci robotik alanında kariyer yapmaya teşvik etmek amacıyla turnuvada tüm takımlara FRC hakkında tanıtım yaptı.
Intersection Coniuro takımı, turnuvanın en yüksek iki ödülü olan Robotik Performans birinciliğini ve Şampiyonluk Ödüllerini toplayarak Bahçeşehir Kolejini başarıyla temsil etti. Intersection Coniuro takımı, ABD’de düzenlenen Dünya Festivali’nde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.
Bahçeşehir Koleji, FLL’nin "duyarlı profesyonellik" felsefesi doğrultusunda gelecek sene FLL ruhunu özünde benimsemiş olan ve turnuva dışında da yaşatan üç takımını (Intersection Minerva, Intersection Coniuro ve Echo) 20 adet devlet okulunda FLL takımı kurmak üzere harekete geçirmeyi planlıyor.