Young European Founders etwinning Projemiz döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan bir girişimcilik projesidir. Projenin amacı, katılımcı öğrencileri özellikle Avrupa ekonomik alanında giderek artan uluslararası ve dijital odaklı iş profillerine hazırlamaktır. Avrupa'daki kültürel ve ekonomik ilişkilere duyarlı hale getirilmeli ve mevcut mega trendlerin Avrupalı şirketlerin kurumsal stratejileri üzerindeki etkileri konusunda gelişmeyi hedeflemektedir.

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Şebnem Avşar, Seval İleri, Hacer Ezel Güler'in Kurucu Koordinatörlüğünde yürütülen projelerde; öğrenciler ulusal ve uluslararası bir platformda kendi yaşıtlarıyla beraber çalışarak Arduino, kodlama, 3 boyutlu tasarım, dijital beceriler, iş birlikçi çalışma, yabancı dil becerileri, yenilikçi düşünce gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı da buldu. Almanya, İtalya, Portekiz, Çekoslavakya ve Türkiye'den 2 okul ile birlikte yürüttükleri “The Young European Founders “projesi Girişimcilik, Covid 19’un yarattığı problemlere dijital çözümler, Ürettikleri ürünlerin reklam kampanyası ve uluslararası video konferanslar ile düzenlenen reklam sunumları ile ilgili çalışmalar yaptı. Uluslararası okulların öğrencileri ile karışık takımlar halinde çalıştı.

Öğrenciler öğrendikleri kodlama ve 3d tasarım becerisi ile "Siz ortamda yok iken ortamı virüslerden temizleyen Uv cihaz, Akıllı sosyal mesafe cihazı, yapay zeka ve görüntü işleme tabanlı maskeleri geri dönüşüme kazandırma cihazlarını geliştirdiler. Patent ve faydalı model başvurusunda bulundular. Geliştirilen Maske toplama cihazı ile Teknofest Azerbaycan Hackathon Kategorisinde finale kaldılar. 26-29 Mayıs tarihlerinde Bakü de gerçekleştirilen yarışmada ülkemizi temsil edeceklerdir.