Afyonkarahisar’daki canlı hayvanların değerinin 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 16,5 artarak 1,6 milyar TL olduğu kaydedildi.
Konu ile ilgili Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, canlı hayvan üretim ile ilgili yıllık verilerin web üzerinden elektronik ortamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe tarım müdürlükleri aracılığıyla derlendiği belirtildi. 2014 yılında Afyonkarahisar’da canlı hayvan üretim değeri, bir önceki yıla göre yüzde 16,5 artış göstererek 1,6 milyar TL’ye yükseldiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Afyonkarahisar, bu değerle en yüksek canlı hayvan üretim değerine sahip 5. il konumundadır. Afyonkarahisar ilinin canlı hayvan üretim değerinin Türkiye canlı hayvan üretim değeri içindeki payı yüzde 2,5’tir. 2013 yılında Afyonkarahisar’da bin 898 TL olan kişi başına canlı hayvan üretim değeri 2014 yılında yüzde 16,6 artış göstererek 2 bin 213 TL olmuştur. Afyonkarahisar, diğer iller ile kıyaslandığında kişi başına canlı hayvan üretim değeri en yüksek olan 15. il konumundadır. 2014 yılında Ege Bölgesinde canlı hayvan üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 14,4 oranında artış göstererek 9,8 milyar TL olmuştur. Ege Bölgesinin canlı hayvan üretim değerinin Türkiye canlı hayvan üretim değeri içindeki payı yüzde 15,7’dir. Ege Bölgesinde kişi başına canlı hayvan üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 981 TL olmuştur. 2014 yılında Ege Bölgesi illeri arasında canlı hayvan üretim değeri en yüksek olan il 2,7 miyar TL ile İzmir iken en düşük olan il ise 597 milyon TL ile Muğla’dır. Afyonkarahisar, Ege Bölgesi illeri arasında İzmir ilinden sonra en yüksek canlı hayvan üretim değerine sahip 2. il konumundadır.”