Akaryakıt sektöründe komple istasyon çözümleri sunan ASİS, ürün yelpazesini 3D lazer kalibrasyon ve eşsiz görüntüleme sistemi 3D CalibeX-II®, ATEX sertifikalı mobil satış terminali MobileX®, UHT teknolojisiyle kablosuz taşıt tanıma sistemi Cyber® TTS ile genişletiyor.
Akaryakıt sektöründe komple istasyon çözümleri sunan ASİS, ürün yelpazesini 3D lazer kalibrasyon ve eşsiz görüntüleme sistemi 3D CalibeX-II®, ATEX sertifikalı mobil satış terminali MobileX®, UHT teknolojisiyle kablosuz taşıt tanıma sistemi Cyber® TTS ile genişletiyor. 3 yılı aşan AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen 3D CalibeX® ile tank içindeki tüm ölçüler, 3 boyutlu olarak lazer sistemi ile elde ediliyordu. Bu doğruluk ve hız sayesinde istasyonlar, yeraltı tanklarında gerçekte kaç litre akaryakıtları olduğunu görebiliyor, aynı zamanda da EPDK’nın denetleme ve kontrol amaçlı tebliğine uygun veriler üretilebiliyor. Yeraltı tanklarındaki kalibrasyon problemini çözerek tank deformasyonunu izleyebilen böylece sızıntı ve kaçak nedenlerini görüntüleyerek tespit edebilen ve çevre uygulamaları adına da 3D CalibeX-II® ile hem tankların hassas bir şekilde ölçümlenmesi, hem de tank içi gözlem ve denetim yapılabiliyor. Böylece tankların içinde çatlak, deformasyon, kalibrasyona engel borular, uygun olmayan mekanik montajlar, dalgıç ve emiş borularının durumu, aşınma, tank içi ve dışı tüm kaçaklar tespit edilebiliyor.
Asis’e ait patentli bir ürün de ‘MobileX®’, araç üzerindeki araç kimlik etiketini, müşteri kartlarını, araç anahtarlığını, sahada müşteri tanıma bilgilerini okuyup,gerçek zamanlı olarak merkez ile haberleşip,pompa üzeri okuyucuların görevini mobil olarak üstleniyor. Cyber® TTS ise; ultra yüksek frekans (UHF) teknolojisi ile, üretilmiş araç kimlik birimlerinde esneklik ve teknolojik güvenlik sağlıyor. Tabancada okuma problemlerini ve ortam sorunlarını yok ediyor. Tabanca üzerindeki konum kontrol sistemi sayesinde tabancanın hareketini ya da tabancanın araçtaki konumunu tespit eder ve kontrol altında tutuyor. Ürünün en önemli özelliklerinden biri de gelişmiş, yenilikçi enerji yönetim sistemidir. Bu sayede enerji kaynağı pilleri yıllarca servise ihtiyaç duymadan çalışıyor. Kablosuz odometre ile online çalışarak kilometre bilgilerini, çalışma saatini ve CAN-BUS’ dan aldığı araç bilgilerini satış anında online alıyor ve otomasyon sistemine gönderiyor.