Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Leningrad Bölgesi Ekonomik Kalkınma Ajansı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
Rusya Leningrad Bölgesi Vali Yardımcısı Dimitri Yalov başkanlığında bir heyet, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette ilk olarak Ankara Sanayi Odası ile Leningrad Bölgesi Ekonomik Kalkınma Ajansı arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre ortak üretim, bilim ve teknoloji, ticari ve ekonomik ilişkiler, satış pazarları ve hedef tüketici araştırmaları konularında her iki taraf için faydalı olacak işbirliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak ve her iki taraf ilgi alanlarına giren konularda birbirlerini bilgilendirecekler.
İşbirliği anlaşmasından sonra konuşan ASO ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir, Leningrad Bölgesi ile işbirliklerinin uzun bir zaman öncesine dayandığını, bu bölgede Leningrad Ticaret Odası ve Rönesans İnşaat işbirliğiyle bir organize sanayi bölgesi kurduklarını belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğini ifade eden Özdebir, "Bu kapsamda iki bölgenin iş adamlarının daha çok işbirliği yapabilmeleri için ASO olarak işbirliği anlaşması imzaladık. Bu şekilde iş adamlarının daha rahat çalışabilmeleri için gerekli zemini hazırladık" dedi.
Rusya Leningrad Bölgesi Vali Yardımcısı Dimitri Yalov ise, Leningrad’da yatırım yapmak için çok uygun bir zaman olduğunu belirtti. Yalov, "Özellikle Rusya’da ekonomik olarak yaşananlar Ankaralı sanayiciler için büyük bir fırsat. Bölgemiz yatırım açısından büyük avantajlara sahiptir. Ayrıca Türkiye’den gelen yatırımcılara da büyük saygı duyulmaktadır’’ dedi.
Ayrıca Leningrad Tıbbi, Eczacılık Sanayi ve Işınım Teknolojiler Kuzeybatı Kümesi ile Dinçsa İlaç Sanayi ve Dinamik Röntgen Sanayi arasında da işbirliği anlaşması imzalandı. İçinde iş adamlarının da yer aldığı heyet, daha sonra ASO 1. OSB’deki bazı firmalarda incelemelerde bulundu.