Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazası olma özelliğine sahip Doğtaş Exclusive Amsterdam mağazası 18 Nisan Cumartesi günü açıldı. Açılışta konuşan Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar “2015 sonuna kadar ihracatta yüzde 20 civarında büyüyerek yurtdışı ciromuzu 28 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız markamızın 50’inci yılında Doğtaş’ı küresel bir marka olarak konumlamak” dedi.
Doğtaş, uluslararası alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın birçok farklı noktasındamağazalar açan Doğtaş, şimdi de 2.500 metrekare alanıyla Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Yılsonuna kadar yurtdışında 25 yeni mağaza daha açarak toplam 94 satış noktasına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar, “Doğtaş yurtiçi ve yurt dışında yer alan 200’ün üzerinde satış noktasıyla Türk mobilya sektörünün en önemlioyuncularındanbiri… 2015 yılında yurtdışındaki gücümüzü daha da artıracağız. Amacımız markamızın 50’inci yılında Doğtaş’ı dünya markası olarak konumlamak” dedi.
2015 odak alanlarını belirleyen marka, yenilenen ekibiyle yeni yolculuğuna başladı. “Mağazadan içeri giren herkesin mobilyalarımıza dokunmasını istiyoruz” diyen Acar, “Ciro odaklı büyüme, tasarımın önünü kesti ve markaların daha satılabilir mobilyalar üretme kaygısı nedeniyle sektördeki ürünler birbirinin kopyası haline geldi. Elbette bizim de ticari anlamda hedeflerimiz büyük ama önceliğimiz ürünlerimizin tüketiciye dokunması… Tüketiciye dokunmak ne demek; ihtiyacı karşılayacak, kaliteli ve işlevsel olacak, evi yuva yapacak ve tabii ki şık olacak. İnsanların seveceği, duygusal bağ kurabileceği, reklamlarımızda da söylediğimiz gibi dokunulası mobilyalar sunmak önceliğimiz” dedi.
50’İNCİ YIL HEDEFİ: DÜNYA MARKASI OLMAK
İhracatta agresif bir büyüme stratejisiyle hareket eden Doğtaş, hem yeni pazarlara açılıyor, hem de var olduğu pazarlarda güçleniyor.50’inci yılda dünya markası olmayı hedeflediklerini belirten Hulusi Acar, “2008 yılında girdiğimiz Turquality Programı’nın verdiği global marka olma vizyonu ve bu yöndeki maddi, manevi desteklerin de katkısıyla dünya markası olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.
AMSTERDAM’DAN SONRA SIRADA VİYANA, ZÜRİH, LONDRA VE KÖLN VAR
Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Arap Yarımadası’na dünyanın dört bir yanında mağazalar açan Doğtaş, 2014 yılında ihracat rakamını yüzde 17 artırarak bu yıl da Türkiye’nin en başarılı ihracatçıları arasında yer aldı. Stratejik olarak öncelik verdiği pazarlarda büyümeye devam edecek olan marka, Amsterdam mağazasının ardından Viyana, Zürih, Londra ve Köln’de yeni mağaza açılışlarına hazırlanıyor. Doğtaş 2015 yılında yapacağı yeni yatırımlarla da yurtdışındaki gücünü artırmaya devam edecek.