Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, seçimle ilgili bir açıklama yaptı. Seçimlerde Meclis’e girmeye hak kazanan tüm milletvekillerini tebrik eden ve başarılar dileyen Burkay, seçimin ardından ortaya çıkan tablonun koalisyon hükümetine işaret ettiğini belirterek, tüm siyasi partilerin Türkiye’nin gelecek hedefleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söyledi.
İş dünyası temsilcileri olarak her fırsatta 2015’in zor bir yıl olacağını ifade ettiklerini hatırlatan Burkay, “Seçimlerimizi, dünyada ekonomik ve siyasi konjonktürde önemli parametre değişikliklerinin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirdik. Ortaya çıkan tablo, koalisyon hükümetine işaret ediyor. Seçim sonuçlarının milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türkiye’nin nitelikli büyüme ve kalkınma hedefleri olduğunu belirten İbrahim Burkay, “Tüm siyasi partilerimiz ortaya çıkan bu kritik tabloda ülkemizin ortak hedefleri doğrultusunda hareket etmeli. Ekonomi ve kalkınma hedeflerimiz, siyasi mücadelenin önünde olmalı” ifadelerini kullandı.
“Global ekonominin rekabeti zorlaştıran koşulları ile mücadele ederken üretilecek iç sorunlar, Türkiye olarak önümüzde yeni bir engel olacaktır. Asgari müşterekler etrafında birleşerek ve ortak milli hedeflerimiz doğrultusunda çalışarak ulaşılamayacak hiçbir hedefimiz yoktur. Yeter ki sağduyu ve uzlaşma kültürü ile hareket edelim” ifadelerini kullanan Burkay, seçimlerin ardından başlayan süreçle birlikte ortaya çıkan tablonun herkes tarafından doğru okunması ve gerekli mesajların alınması gerektiğine vurgu yaptı.