Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde de son günlerin gündemi olan plastik poşet konusuna değindi, kenevir üretiminin Türkiye’de yok edildiğini söyledi.

Sıfır Atık Projesi konusunda yerel yönetimlerin ısrarlı olması gerektiğini savunan Erdoğan, “Biz plastik poşetler, benzeri birçok ürünlerle ilgili olarak bir savaş başlattık. Malum 500 yıl, bin yıl toprak bunu eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık.

Hatırlıyorum, anacığım evde file dokurdu. File ile gider alışverişi yapar gelirdik. Fileyi hemen atmıyorsun, tekrar alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var atacak olsan bile. Bunlar kenevirden yapılıyor, ülkemizde keneviri yok ettik.

RİZE'DE KENEVİR ÜRETİLİRDİ

Benim memleketim Rize’de kenevir vardı, kenevirden fanila, atlet dokurlardı teri emmesi için. O bize dost görünen düşmanlar ülkemden, Rizemden keneviri söküp aldılar. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Kenevire dayalı yapılması gereken bazı şeyler varsa ithal ürünlerle yapıyoruz. Bu alanda Gıda Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içine giriyor ve bu adımları atacağız, yeniden bunu üreteceğiz." dedi.