Çayeli Bakır İşletmelerinde devam eden greve destek için ziyarete giden ÇAYKUR' da çalışan DİSK sendikasına üye işçiler ve Sendikanın Doğu Karadeniz bölge temsilcisi Onur Uygur   Kanadalı firmanın Toplu İş Görüşmelerinde sıfır zam dayatmasına karşı büyük kararlılıkla grevi sürdüren 320 işçinin sonuna kadar yanlarında olacaklarını belirtti. Gün birlik beraberlik günüdür  diyen DİSK bölge temsilcisi Onur Uygur: “Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmelerinde işçi arkadaşlarımızın grevi kararlılıkla sürüyor. Dünya devleri arasında gösterilen Kanadalı firmanın Toplu İş Görüşmelerinde sıfır zam dayatmasına karşı T. Maden İş üyesi 320 işçi arkadaşımızın grevi büyük bir coşku ve kararlılıkla sürüyor. 30. yılını kutlayan Çayeli Bakır İşletmeleri 2004 yılında tamamıyla özelleştirilmiş ve son yıllarda çevreye verdiği zararla sürekli gündeme gelmiştir. Yıllık üretimini 1.2 milyon tona çıkarmakla övünen firma karına kar katarken burada işçinin payına sıfır zammı reva görmektedir. Çayeli Bakır işçilerinin bu haksızlığa cevabı elbette ki onurlu bir duruşla Grev olmuştur. Rizeli Madencilerimizin bu şanlı Grevini selamlıyor ve tüm gücümüzle sonuna kadar yanlarında olacağımızı, dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz. Gün birlik beraberlik günüdür. Gün emek düşmanlarına karşı tüm işçilerin birliğiyle direnme günüdür.” Dedi. 

“Konu sadece maaş zammı değil sağlık da önemli”
Önümüzdeki günlerde daha kitlesel ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Uygur yaşanan grev olayında sadece maaş zammının değil işçilerin meslek hastalıkları ile ilgili iyileştirme taleplerinin de olduğunu belirtti. Uygur “Çayeli Bakır’da çalışan işçi arkadaşlarımızın insanca yaşayabilecek bir ücrete sahip olmanın yanında bir diğer talebi de; Türkiye’de göz ardı edilen, meslek hastalığına karşı sağlıklı çalışma talebidir. 320 işçiden 90’ında bakır madeninde çalışanlarda görülen akciğer meslek hastalığı şüphesi bulunmakta, bu işçilerin tedavilerinin düzenli ve daha iyi yapılması da Çayeli Bakır işçisinin haklı talepleri arasında yer alıyor.” Dedi 

“Buradaki kazanımlar ÇAYKUR işçisi için de önemli”
Çayeli Bakır İşletmelerinde devam eden grevin sonunda elde edilecek kazanımların ÇAYKUR işçisi içinde önemli olduğunu vurgulayan DİSK Bölge Temsilcisi Onur Uygur: “ Çayeli Bakır işçilerinin burada elde edeceği kazanım Örgütlü olduğumuz ÇAYKUR’da mücadelenin önünü açacak ve örnek olacaktır. Bu nedenle madencilerimizin grevini kendi grevimiz olarak görüyor ve destekliyoruz. DİSK/GIDA-İŞ sendikasına üye ÇAYKUR işçileri ve sendikamız; Çayeli Bakır işçilerinin haklı mücadelelerinin her zaman yanındadır. Yaşasın sınıf dayanışması, yaşasın işçilerin birliği” derdi.