Kuveyt Türk, Almanya’da bankacılık hizmetleri sunmak için Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu’ndan (Bafin) lisansını aldı.
Kuveyt Türk, Almanya’da bankacılık hizmetleri sunmak için Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu’ndan (Bafin) lisansını aldı. Kuveyt Türk’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle: "Kuveyt Türk Katılım Bankası, Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu Bafin’den Almanya’da bankacılık hizmetleri sunmak için lisans almıştır.
Kuveyt Türk’ün, faizsiz bankacılık prensiplerine ve esaslarına göre Almanya’da bankacılık hizmeti vermek üzere Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu’na (Bafin) yaptığı başvuru olumlu sonuçlanmıştır. Kuveyt Türk, Almanya’da fon toplama ve fon kullandırım işlemleri için lisans alan ilk katılım bankası olmuştur. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olarak KT Bank AG adıyla kurulan ve merkezi Frankfurt am Main’da bulunacak banka; güvenilir, kaliteli, süratli ve kullanıcı dostu hizmetlerini 1 Temmuz 2015 itibariyle müşterilerine sunmaya başlayacaktır. KT Bank AG, ülkedeki tüm özel ve ticari müşterilere faizsiz bankacılık esaslarına uygun ürün ve finansal hizmetler sunacaktır".