İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, özel sektörde işe yerleştirme çalışmalarında Ordu’nun Türkiye genelinde 10. sıraya yükseldiğini söyledi.
İsa Kaymak yaptığı açıklamada, iş ve istihdam konusuna büyük önem verdiklerini ve son yıllarda büyük ilerleme kaydettiklerini ifade etti. Bu çalışmalar kapsamında Ordu ili olarak ülke genelinde başarılı iller sıralamasına girdiklerini belirten Kaymak, “2015 yılı Nisan ayı sonu itibariyle özel sektörde 5 bin 419 kişiyi istihdam etme hedefi belirlemiştik. Şu ana kadar 3 bin 366 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdik. Başarı oranımız yüzde 62 olarak gerçekleşti. Bu sonuçla Türkiye genelinde 81 il arasında 10. sırada yer alıyoruz” dedi.
ÖZEL SEKTÖRDEN İŞ YAĞIYOR
Yine 2015 yılında istihdam oluşturmak amacıyla 3 bin 348 iş yeri ziyareti yapmayı amaçladıklarını belirten Kaymak, “2015 Nisan ayı sonu itibariyle Bin 727 iş yerini ziyaret ettik. Yıl sonu hedefimizin yarısını şimdiden gerçekleştirdik. Ayrıca özel sektörden 9 bin 500 civarında açık iş teklifi almayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 4 bin 109 açık iş sayısı gerçekleşti. İşsiz vatandaşlarımıza iş ve istihdam oluşturmak konusunda çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.
3 BİN KİŞİ TYÇP’DE
Kaymak ayrıca, Ordu ve İlçelerinde 2 bin 100 kişinin Toplum Yararına Çalıştırma Projesi’nden sigortalı olduğunu, 900 kişinin staj kapsamında özel sektörde bulunduğunu, bu durumda toplam 3 bin kişiye her ay asgari ücret üzerinden ödeme yapıldığını da belirterek, “Meslek Edindirme Kursları kapsamında bulunan ve meslek öğrenmelerini sağladığımız 700 kişiye her ay 450 TL harçlık verilirken, Bin 700 kişiye de her ay işsizlik sigortası ödeniyor” açıklamasında bulundu.