Manisa’nın Selendi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 eğitim öğretim yıl sonu sergisi Halk Eğitim Merkezinin toplantı salonunda açıldı. El emeği göz nuru eserler açılışa katılanlar tarafından büyük beğeni toplarken serginin 3 gün açık kalacağı öğrenildi.
Elde Kurdele işi gibi çeyiz ürünleri hazırlama, kırk yama, bindallı, iğne oyası, turistik ve hediyelik eşya yapımı, giysiler ve dikiş makinesi kullanımı, ağaç budama ve aşılama, halk oyunları spor kursları gibi birçok kurs açarak çok sayıda vatandaşı kursiyer yapan Halk Eğitim Merkezi bir çok eserin yer aldığı çalışmaları sergi ile görücüye çıkardı.
Serginin açılışına Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, Şube Hasan Karakuş, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhsin Kasap, Müdür Yardımcıları Hamdi Kılıç, Ali Alakoyun, daire amirleri, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhsin Kasap, "Sanat insanlara hitap eden en zarif duyguların, en ince detayların evrensel dilidir. Kursiyerlerimizin ve kurs öğretmenimizin sabırla ortaya koyduğu bu sanat ürünleri, titiz bir çalışmanın eseridir. Bugün sergilenen ürünler, halk eğitimin yapmış olduğu çalışmaların sadece bir bölümüdür. Halk Eğitim Merkezleri sadece biçki dikiş kurslarından ibaret olmayıp, çalışma alanı çok geniştir. Bu kapsamda değişik kurslar açtık bu dönemde 78 kurs açıp, bin 944 kursiyer kurslarımızdan faydalandı. Kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Halk Eğitim hizmetlerinden yararlanmak üzere tüm Selendi Halkını kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz" dedi.
Müdür Kasap’ın konuşmasının ardından, Kurdelesi kesilerek açılan sergi katılımcılar tarafından gezildi. Çok sayıda el emeği göz nuru eserin görücüye çıktığı serginin üç gün açık kalacağı bildirildi. Sergi açılışı nedeniyle katılımcılara tavuklu, nohutlu pilav ve ayran ikramı da yapıldı.