MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) üyeleri ve ailelerini ağırladı.
ZİÇEV üyeleri, ritim grubuyla hem müzik yaptı hem de hazırladıkları koreografiyle dans gösterilerini sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklere, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli, ZİÇEV Vakıf Başkanı Dr. Zekiye Kahveci,  özel öğrenciler ve aileleri katıldı. ZİÇEV ile sosyalleşen ve kendilerini daha iyi ifade edebilen engelli bireyler, hazırladıkları dans koreografisiyle büyük beğeni topladı. Planladıkları projeler için destek görmeyi isteyen ZİÇEV Başkanı Dr. Zekiye Kahveci, “ZİÇEV Mersin Şubesi, engelli bireylerin hayatın her alanına erişiminin sağlanması adına çalışmalar yaparak, bu alanda gerçekleştirilen projelere destek veriyor. Zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlere uygun kurslarımız, yeteneklerine göre beceri kazandırarak yaşam boyu eğitimlerine katkı sağlıyor. Projelerimizi yerel yönetimler ve özellikle de Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yürütmeyi isteriz. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın nazik daveti için teşekkür ederiz. Bu etkiliklerin bugünle sınırlı kalmayıp sürekliliğinin sağlanmasını temenni ediyorum.3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellerin aşılmasını diliyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir ziyarete imza attı. Gençleri üniversiteye hazırlamanın yanı sıra sosyal ve toplumsal olaylara bakış açılarını değiştirmek, gençlerin farkındalıklarını arttırmak için de etkinlikler düzenleyen Kurs Merkezi’nin Tarsus, Anamur, Erdemli, Silifke ve merkezde bulunan şubelerinin öğretmen ve öğrencileri, engellilerin bulunduğu rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek, onlarla bir araya geldi. Engellilere hediyeler götüren ve onlarla birlikte resim yapan, dans eden öğretmenler ve öğrenciler engelli bireylerle eğlenceli dakikalar yaşadı.