Uluslararası sempozyum için Mersin’e gelen rektörleri ağırlayan Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara,"Dilimizin özellikle gençlerimizin dünyasında koruma anlamında doğru ve etkili Türkçe ile temel hitabet eğitim programlarına hayata geçireceğiz" dedi.

İpek Yolu eksenindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve tarih içerikli birçok meseleye yönelik önemli bir araştırma ve tartışma zemini hazırlamayı amaçlayan SIRCON 2024 “İpek Yolu ve Ötesi Kongre Serisi: Bir Yol Bir Kuşak: Dil, Beşeri Sermaye ve Kültürel Miras” teması Mersin’de yapıldı. Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma Türkiye’den ve Türki Cumhuriyetlerden birçok üniversite katılım sağladı. Sempozyum sonrası Türki Cumhuriyetlerden gelen misafirleri, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ile birlikte Erdemli Belediyesi Talat Göktepe Tabiat Parkı Çamlığı’nda ağırladı. Programda rektörler konuşmalarını yaptı. Özbekistan Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov, programın sonunda Başkan Kara ve MÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar’a geleneksel Özbek kıyafeti Copan ile Doppi hediye etti.

Hidroponik tarım çalışmaları başlıyor Hidroponik tarım çalışmaları başlıyor

Dilimize ve kültürümüze sahip çıkmak için çalışmalar yapacaklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Dilimizin özellikle gençlerimizin dünyasında koruma anlamında doğru ve etkili Türkçe ile temel hitabet eğitim programlarına hayata geçireceğiz. Bu anlamda dilimize, kültürümüze sahip çıkacağız, çok ciddi adımlar atacağız”ifadelerini kullandı.

Erdemli Belediyesi’nin böyle bir program düzenlemesinden duyduğu memnuniyetini aktaran Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “ Dil birliğini, kültür birliğini biz geliştirerek ticari anlamda her türlü alanda bunların gelişmesine katkı sunmak. Bugün burada bizi misafir eden Erdemli Belediye Başkanımıza teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Türk Cumhuriyetleri olarak Türkleri çok sevdiklerini ifade eden Özbekistan Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov da “ Böyle güzel iş birliği yapılması devam ediyor. Biz Orta Asya Türkleri, diğer Türkiye Türkleri hep çok seviyoruz"şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Özbekistan Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Özbekistan Buhara İnovasyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dilnoz Ro’ziyeva, Özbekistan-Finlandiya Pedagoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Shaxzoda Negmatova, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’inde katıldığı program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.