Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi yeni yollar açmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Özkan Özgüven yerleşim alanlarının bağlantılarının önem arz ettiğini belirterek, kalıcı belediye hizmetlerini vatandaşlarımızla buluşturacaklarını söyledi.
Namık Kemal Mahallesinde başlatılan ve Türkmen Mahallesi yolundan Karayolları arkasına bağlanacak olan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki yol çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, KOSKİ tarafından altyapı çalışmalarının da aynı anda yapıldığını belirtti. Bölgede imar yolu olmamasından dolayı doğalgaz sorunu olduğunu kaydeden Özgüven, “Bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın haklı talebi olan doğalgaz sorununa da çözüm bulacağız. Açacağımız bu yolla hem ulaşımda bir rahatlama olacak hem de vatandaşlarımızı doğalgaz ile buluşturacağız. Hiçbir sorunu ötelemeden çözüm üretiyoruz. Kararlılıkla ve görev aşkıyla çalışıyoruz” dedi.
Belkaya Mahallesindeki vatandaşların 1980 yılından bu tarafa parasını ödedikleri halde oturdukları arsaların tapularını alamadığını vurgulayan Özgüven, “Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye didik didik araştırma yaptık, arşivlerine indik ve hak ettikleri tapularını almalarını sağladık. Bir kısmını da vatandaşlarımıza teslim ettik. Biz bu anlayışla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyor, yolun bölge halkımıza ve Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Cahı Mahallesi Muhtarı Osman Taş ise yapılan çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür etti. Yıllardır çözülemeyen sorunlara Başkan Özgüven’in çözüm ürettiğini söyleyen Taş, “Başkanımızın hizmet anlayışı vatandaş odaklı. Mahalle sakinlerimizin yıllardır talep ettiği doğalgaz sorunu Başkanımızın gayretleriyle ve çalışmasıyla aşılma noktasına geldi. kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.