İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama makineleri alımı için 56 proje başvurusu yapıldığını duyurdu.
Müdür Sağlam, bakanlık tarafından, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için, bireysel sulama sistemlerine yüzde 50 Hibe Desteği verilmekte olduğunu ifade etti.
2007 yılından buyana bireysel sulama sistemlerine destekleme verildiğini aktaran Sağlam şöyle dedi: "Bu güne kadar toplam 75 çiftçimiz bu desteklerden faydalanmış olup verilen hibe desteği miktarı 1 milyon 403 bin 411 TL’dir. Bu yıl başvurular 1 Ocak 2018 tarihinde başlamış olup 1 Mart 2018 tarihinde sona ermiştir. İlimize toplam 56 proje başvurusu yapılmıştır. Projelerin toplam tutarı 2 milyon 975 bin 745 TL olup projelerin hibe talebi ise 1 milyon 487 bin 872 TL’dir. Bu yıl ki hibe talebi son 10 yılda verilen hibe desteğinden daha fazladır. Bireysel sulama sistemleri konularında başvuruda bulunan tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dileriz."

FOTOĞRAFLI