Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere "Çiftçi Tarla Okulları Projesi" çerçevesinde eğitim verildi.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Üzümlü ilçesinde bağlarda uygulamalı olarak çiftçi tarla okulu eğitimi düzenlendi. Eğitimde, çiftçilere üzüm yetiştiriciliğinden sürdürülebilirliği sağlamak, ekonomik, sağlıklı ve kaliteli ürün elde etmek amacıyla yapılacaklar anlatıldı.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca Göller, Avcılar, Pişkidağ ve Derebağ köylerinde üzüm üreticilerine yönelik uygulamalı bağcılık eğitimi yapıldı. Eğitim çalışmasında bağda kış budaması ve kış ilaçlaması, toprak analizi, toprak örneği alma, toprak işleme, gübreleme, çubuklar üzerinde görülen bağ hastalıklarının tanımı ve mücadelesi konularında üreticilere bilgiler veridi.

“Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor

Budama atıkları ve önceki yıldan asma üzerinde kalmış ya da yere dökülmüş yaprak, salkım sapı, tane sapı ve tane gibi atıkların hastalıkların ertesi yıla intikalinde önemli oldukları vurgulandı. Budama atıklarının ve önceki yıldan kalan atıkların toplanıp toprağa derine gömülmesi ya da yakılması şeklinde imha edilmesinin önemi vurgulandı. Eğitim çalışmasına kentteki üzüm yetiştiriciliği yapılan bölgelerde sezon boyunca devam edileceği belirtildi.