HABER:ARZU ERBAŞ - Rize’nin Akarsu Köyündeki eski taş ocağı sahasına kurulan kamu binalarını yamaçtan kopan kayalar tehdit ediyor. AFAD, Karayolları Şube Şefliği ve Acil Çağrı Merkezi binalarının bulunduğu eski taş ocağı sahasında zaman zaman meydana gelen akmalar endişe yaratıyor.

Son olarak pazar günü yaşanan olayda taş ocağından Acil Çağrı Merkezi arkasındaki halı sahaya dev kayalar düştü. Büyük bir sarsıntının yaşandığı olay sonrası olumsuz bir durum yaşanmazken kısa süreli panik oluştu.

Yaklaşık 3 yıl önce de yine büyük kayaların düştüğü bölgede zaman zaman akmaların meydana geldiği belirtilerek, düşme tehlikesi bulunan kayaların olduğu alanda herhangi bir tatsızlık yaşanmadan önlem alınması isteniyor.

Esila kalbine kavuştu, kritik süreç başladı Esila kalbine kavuştu, kritik süreç başladı

“YETKİLİLERİN BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALMAISNI BEKLİYORUZ”

Akarsu Köyü eski muhtarı ve muhtar adayı Bayram Dinç yetkilileri önlem almaya davet ederek “Bu noktada zaman zaman akmalar meydana geliyor. Son olarak pazar günü yaşanan olayda büyük bir gürültü ve sarsıntı yaşandı. Yamaçtan dev kayalar 112 Acil Çağrı Merkez Binasının hemen arkasında halı sahaya tonlarca ağrılığındaki kayalar düştü. Dev kayalar kimselere vurmadan bu tehlike atlatılmıştır. Olay yaşandığında yakında bulunan fabrika ve işyerlerin büyük bir gürültü ve sarsıntı hissedildi.  Üç yıl önce de yine Karayolları arkasında aynı şekilde kayalar düşmüştü, binaya zarar vermişti. Bu bölgede yaşayanlar, bu kamu kurumlarında yaşayanlar yaşanan bu olaylar sonrası tedirginlik yaşıyorlar. Eski taş ocağı yamacında kopma riski olan kayalar mevcut. Karayolları Bölge Müdürlüğü arkası tehlike altındadır, buralar kesinlikle kullanılmamalıdır. Yetkililerin bir an önce önlem almasını bekliyor” dedi.