Bu yıl 10.su düzenlenecek olan ve Artvin ve Rize’nin ilçelerinde düzenlenecek olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’ne Fındıklı Belediyesi dur dedi.

Festivali koordinatörü Erdoğan Cineviz www.sondakikarize.com'a yaptığı özel açıklamada “Fındıklı Belediyesi meclisi kararıyla festivalimiz Fındıklı ilçesinde iptal edildi.” Dedi.

Her yıl Artvin ve Rize’nin ilçelerinde düzenlenen geleneksel Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nin bu yıl 10.su yapılacak.

Her yıl 9 ülkeden gelen 15 grubun oluşturduğu 500 halk dansçısının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nin Fındıklı ayağı bu yıl yapılmayacak.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde bu yıl yapılmayacağını belirten isim ise festival koordinatörü Erdoğan Cineviz. Fındıklı’nın CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu’nun bir ay önce kendilerine festivalin gerçekleştireceğine dair onay verdiğini hatırlatan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali koordinatörü Erdoğan Cineviz www.sondakikarize.com editörü Mustafa Özyanık'a açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN CİNEVİZ: “FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI ERCÜMENT CERVATOĞLU BİR AY ÖNCE FESTİVAL İÇİN ONAY VERMİŞTİ”

Erdoğan Cineviz "9 yıldır Rize ve Artvin’in bütün ilçelerinde her yıl yaklaşık 9 ülkeden 500 halk dansçısının katılımı ile yaptığımız festivalimizin bu yıl da 30 Temmuz’da Fındıklı ilçesinde gerçekleştirecektik. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoglu tarafından bir ay önce onaylanan festivalimiz bugün bize aktarılan bilgi ile iptal edildiği söylendi.” Şeklinde konuştu.

FINDIKLI BELEDİYESİ ÖDENEK YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE İPTAL ETTİ”

Festivalin Fındıklı ayağının iptal edilme gerekçesi hakkında bilgiler aktaran Cineviz “Fındıklı Belediye Meclisi’nin ödenek yetersizliği gerekçesi ile iptal ettiği festivalimiz bölge ve ilçelere turizm ve kültür anlamında fazlaca katkılarda bulunuyor. Böyle bir durumu özellikle Fındıklı’da yaşamak bizleri fazlası ile üzdü.” İfadelerini kullandı.

FESTİVAL HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali koordinatörü Erdoğan Cineviz açıklamasının sonunda “Festivalimiz Artvin ve Rize’nin diğer ilçelerinde programlarına devam edecek" açıklamasını yaptı.

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali 26 Temmuz’da Rize merkezde, 27 Temmuz’da Ardeşen’de, 28 Temmuz’da Artvin’de, 29 Temmuz’da Borçka’da yapılacak. Fındıklı’da ise 30 Temmuz’da yapılacaktı.

Haber: Mustafa ÖZYANIK - www.sondakikarize.com