Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - RESSAM Zerrin Kehnemuyi'nin 'Retrospektif' çalışmalarından oluşan sergisi Galeri T'de sergileniyor.

Galeri T'de açılan serginin açılışına ressam Zerrin Kehnemuyi (82) rahatsızlığı gerekçesiyle katılamadı. Atölyesinde yapılan röportajın görüntülerinin ekrana yansıtıldığı açılışa çok sayıda sanatsever katıldı.

Zerrin Kehnemuyi, 'retrospektif' (tersten, geriden bakma) eserlerinin Antalya'da sergilenmesinden duyduğu mutluluğunu dile getirdi.

Sanatçının 1957-2017 yılları arasında yaptığı eserleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin keman sanatçıları Fahrettin Arda ile Barış Öğüt'ün keman dinletisi eşliğinde gezen sanatçılar ve sanatseverler hayranlıklarını dile getirdi.

Galeri T yöneticileri Hasan Tırmaş ile Zeynep Özkurt da İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde 60 yıldan beri resim atölyesi olarak kullandığı evinde yaşamını sürdüren sanatçı Zerrin Kehnemuyi'nin hayat hikâyesini anlattı. Hasan Tırmaş, "Sanatçı, 1976'da 'Çocuğun Resim Eğitimi' adında bir de kitap yazdı. Kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca da ders kitabı olarak onaylandı" dedi.

Zerrin Kehnemuyi'nin 25 eserinin yer aldığı sergi 20 Şubat Salı gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI