HABER:ARZU ERBAŞ - 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından 11 ilde zarar gören depremzedeler için Rize Eski Valisi Kemal Çeber döneminde çay üreticilerinin desteği ile başlatılan Çay Sokağı projesinde 15 milyon TL toplandı.  Üreticilerden topladıkları yaş çaylardan istedikleri kadarını bağışlayacakları ‘Filizlenen çaylar yuva olsun’ sloganıyla yürütülen ‘Çay Sokağı’ projesinde Kemal Çeber’in Gaziantep Valiliğine atanmasından sonra dönemin Vali Vekili Mülkiye Müfettişi Gülhani Ozan Sarı projeyi sürdürdü. Çay üreticileri, üretici temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelinerek projeye destek için tüm üreticilere ulaşılmaya çalışıldı. Vali İhsan Selim Baydaş’ın göreve başlaması ile devam ettirilen Çay Sokağı projesinde toplanan 15 milyon TL bağış ile Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremzedeler için çalışma yapılacak. 

‘FİLİZLENEN ÇAYLAR NURDAĞI’NDA DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZ İÇİN KULLANILACAK’
Gaziantep Valisi Kemal Çeber sosyal medya hesabın dan yaptığı paylaşımla Rizelilere teşekkür etti. Gazeteci Arzu Erbaş’ın hazırladığı “Çay üreticileri el ele verdi, 15 milyon TL biriktirdi” başlıklı haber videosunu paylaşan Çeber “Rize’de bulunduğum dönemde başlattığımız “Çay Sokağı” Projesi’ne emeğini koyan, ekmeğini depremzedelerle bölüşen tüm Rizeli hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Filizlenen çaylar Nurdağı’nda depremzede kardeşlerimiz için kullanılacak” dedi. 

‘GÜZEL BİR ESERLE İKİ ŞEHRİMİZ ARASINDAKİ BAĞI DAHA DA TAÇLANDIRACAĞIZ’
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ta Vali Çeber’in paylaşımını alıntılayarak “Zor zamanlarda her daim önde koşan, yüreği geniş Rizeli hemşerilerime gönülden hiss-i şükranlarımı sunarım. İnşallah güzel bir eserle iki şehrimiz arasındaki bağı daha da taçlandırmış olacağız. Şehrimize hizmetlerinden dolayı Sayın Kemal Çeber valime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.