Gaziantep’ten yaklaşık bin gönüllü, İstanbul’da İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenecek olan yürüyüşe katılmak için dualarla uğurlandı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının yarın İstanbul’da düzenleyeceği “Özgür Kudüs Yürüyüşü” için Gaziantep’ten yaklaşık bin kişi İstanbul’a gitmek için yola çıktı.
İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda 31 Mayıs 2010 da yaptığı saldırının 5. Yılında düzenlenecek yürüyüşe katılacak gönüllüler istasyon meydanında toplandılar. Gaziantep İHH başkanı Mehmet Emin Arslan, burada yaptığı konuşmada, “Rabbim öncelikle bu yolculuğumuzu hayırlara vesile kılsın Rabbim bu birlikteliğimizi onun rızası olan birlikteliklerden eylesin inşallah Allah insanları yaratırken insanlığı yaratırken görevler verdi. Yeryüzünde ilahi kelimetullaha hakim kılmak için çaba ve gayret gerekli günümüzde bu dava için kuran için şehit düşenler var. Bize neden ne işiniz var Gazze de bizde aynısını soruyoruz İsrail’in ne işi var bu topraklarda İsrail diye bir devlet yoktur. İsrail diye terör devleti vardır. Gazze de bu ümmetin parçasıdır, Filistin’de bu ümmettin parçasıdır, mısırda bu ümmetin parçasıdır. Ve bizde bu ümmeti gerçekleştirmek amacıyla aynen kardeşlerimiz gibi nasıl ki Gazze’ye giderken şehit olmuşlarsa bizde bu yoldayız” dedi.
Daha sonra otobüsler İstanbul’a gitmek için dualarla yola çıktı.