HABER:ARZU ERBAŞ -Rize-Artvin Havalimanı Mülki İdare Amiri, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirdi, 2024 yılı hedeflerini açıkladı. Akın, 1,5 yıldır hizmet veren havalimanının ilk takvim yılında 2023 yılını 1 milyon 22 bin 860 yolcu ile kapattığını belirterek “Rize Artvin havalimanına bir yılda gösterilen bu yoğun ilgi alaka çalışmalarımızı en iyi şekilde devam ettirebilmemiz için kamçılayıcı rol üstlendiği kesin. Umarım önümüzdeki yıllarda da bu ilgi ve alaka artan bir oranda devam eder ve havalimanımız çok daha başarılı rakamlara ulaşır. Havalimanımızda çalışan arkadaşlarımızın bu başarıda emeği çok büyük, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

2023 YILINDA YOLCU REKORU 15 TEMMUZ’DA KIRILDI

2023 yılına dair istatistikleri paylaşan Rize-Artvin Havalimanı Mülki İdare Amiri Mustafa Akın, “2023 yılında en yoğun ayımız temmuz ayıydı, 122 bin 275 yolcu ağırladık. En yoğun gün 4 bin 664 yolcu ile 15 Temmuz’da gerçekleşti. Yolcuların en çok tercih ettiği havalimanları, 403 bin 114 yolcu ve % 39,41 oranla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 1. sırada yer alırken, ikinci sırada 401 bin 568 yolcu ile İstanbul Havalimanı oldu. Ankara Esenboğa Havalimanını 202 bin 578 yolcu tercih ederken, Eylül ayında uçuşların başladığı İzmir Adnan Menderes Havalimanına 7 bin 158 yolcu uçtu. Umman Maskat Havalimanı 4 bin 336 yolcu, divert ve özel uçuş ile 2 bin 166, Hac ve Umre yolculuğu için Medine-Cidde’yi 1 bin 940 yolcu tercih etti” dedi.

“MİLYONLUK HAVALİMANLARI ARASINDA 16. SIRADAYIZ “

14 Mayıs 2022 yılında hizmete başlayan Rize Artvin Havalimanının 2022 Yılında 526 bin 95 yolcuya hizmet verdiğini hatırlatan Rize-Artvin Havalimanı Mülki İdare Amiri, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın Rize Artvin Havalimanın 2023 yılı rakamları ile milyon yolculu havalimanları sıralamasına 16. sıradan girdi. Milyon yolculu havalimanları arasında büyükşehir olmayan tekil il Rize. Bu sıralamayla Ordu-Giresun, Konya, Şanlıurfa gibi birçok büyükşehir havalimanını da geçmiş durumdayız. Bu bizim çok büyük bir nüfus potansiyeline sahip olmadan ne kadar büyük bir performans gösterdiğimizi de açık bir şekilde gösteriyor. İlerleyen yıllarda hem yurtiçi hem yurt dışı uçuşlarımız arttığında, birçok havalimanını daha geride bırakacağımız ortada. 15. sırada 1 milyon 47 bin yolcu ile Erzurum, 14. sırada 1 milyon 416 bin ile Samsun Çarşamba Havalimanları yer alıyor. Havalimanımızın bu performansının önümüzdeki yıllarda daha da artarak devam etmesi ile daha üst sıralarda yerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

“HAVALİMANIMIZLA İLGİLİ DAHA İYİSİNİN OLMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR”

Genç ve kullanıcı dostu bir havalimanı olması sebebiyle büyüme potansiyeli yüksek bir havalimanı olduklarını ifade eden Mustafa Akın “İlimizin sosyal, ekonomik, idari ve siyasi dinamikleri havalimanımızla ilgili sürekli daha iyisinin olması konusunda çalışmalarını yapıyorlar. Umarım bu çalışmalar meyvelerini daha fazla verdikçe biz bu sıralamalarda daha yukarılarda yer alacağız. Genç bir havalimanı olarak, tesislerimizle de rekabete çok öncü bir durumdayız. Kullanım kolaylığı, tasarımı ile üst seviyede bir havalimanımız var. O yüzden önümüzdeki yıllarda yurt dışından daha çok uçuşu ilimize çekeceğimize inanıyorum” dedi.