Elazığ’da düzenlenen 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali için gelen bir çok ünlü, ’Hareket et, mutlu yaşa’ ve ’Sağlık için hareket et’ sloganıyla obeziteye dikkat çekmek için yapılan yürüyüşe katıldı.
Elazığ Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’ne gelen ünlülerden Anta Toros, Meltem Miraloğlu, Sibel Miraloğlu, Ececan Gümeci, Devlet Devrim, Aydan Canbula ile Hindistan Film ve Festival Direktörü Sanjoy Ghosh, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Ömer Çöteli ve birçok vatandaş katıldı. Elazığ Belediyesi önünden başlayan ve ilginin yoğun olduğu yürüyüş, bir alışveriş merkezinin önünde kurulan ve açık hava sinemasının gösterileceği mobil sahne alanına kadar sürdü.
Alana varılmasının ardından ilk olarak konuşan Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. İbrahim Halil Akkuş, bugünün diğer yürüyüşlerden bir farkı olduğunu söyledi. Uz. Dr. Akkuş, "Çayda Çıra Film Festivali ile birlikte ilimize gelen, teşrif eden kıymetli sanatçılarımızın bize ciddi destekleri oldu. Daha önce biz onları hep ekranlarda yıllarca seyrettik. Acısıyla tatlısıyla bazen bizi güldürdüler bazense ağlattılar. Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme farkındalığını arttırmayla ilgili bu yürüyüşümüze teşvik ettiler. Bununla birlikte kronik hastalıkları yani tansiyon,kanseri önlemek adına hem fiziksel aktiviteyi arttırmak adına dengeli sağlıklı düzgün beslenmeyi anlatabilme adına bir faaliyet yapmış olduk" dedi.
Bugün farklı bir etkinliğe imza atıldığını, başta obezite olmak üzere hareketsizlikten doğan bir çok hastalık için yürüdüklerini kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Hem hareketsizlik, akabinde gelen hastalıklar, obezite, kalp damar ve kronik hastalıklarla yılda 35 milyon kişi hayatını kaybediyor. Dolayısıyla, evden bilgisayarın başından çıkıp hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hareket etmek, yürümek, koşmak bizim çocukluğumuzda oynadığımız çelik çomak olmak üzere doğal oyunları oynamak kadar güzel bir şey yok. Dolayısıyla işte bugün sembolik olarak yürüdüğümüz bu yürüyüş,esasında hareket etmenin ne kadar büyük anlamı olduğunun bir ifadesidir" dedi.
Konuşmaların ardından Elazığ Belediyesi tarafından kurulan standın başına geçen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sanatçılara ve vatandaşlara ekmek arası balık dağıttı. Daha sonra alışveriş merkezinin önüne kurulan mobil sahnede halka ücretsiz film gösterimi gerçekleştirildi.