Burhan CEYHAN/AYDIN, () - AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, kendisinden önceki yönetimleri eleştirdi. Aldemir, "Rektörler koltuğa yaslanarak, 'Geleceğim açık' diyordu. İşte dağıldınız, gittiniz. ADÜ'de, kurulduğu 1992 yılından bu yana 7 rektör görev yaptı. Bunlardan 2'si ihraç oldu" dedi.
ADÜ Rektörlüğü'ne 21 Ocak'ta getirilen Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitenin Efeler Kampüsü'nde, basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Aydın Gazeteciler Cemiyet Başkanı Semra Şener, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile rektör yardımcıları katıldı. Toplantıda üniversitenin önceki yönetimlerini eleştiren Rektör Aldemir, şunları söyledi:
"Her yere öğretim kadrosu olmadan fakülte açmışlar. Bozdoğan'da Halkla İlişkiler Bölümü açılmış. Bozdoğan'da Halkla İlişkiler Bölümü olur mu? 1992 yılında kurulmuş Adnan Menderes Üniversitesi'ne sahibiz; ancak bir yerleşik düzeni bile yok. Göreve geldiğimde sordum; yerleşim yeri düzenini bilen yok. Biz neye göre bölüm açtık? Birisi istiyor, diye bölüm mü açılır? Eskiden köylerde önce bir oda yapılır ardından çocuk sayısına göre odalar eklenirdi. Burasını da bir köye benzetmişler. Bu makama oturanlar 1 ay sonra şöyle düşünmüş. 'Ben artık bundan sonra ya milletvekili ya da belediye başkanı olurum'. Önce bir otur, şu rektörlüğü adam gibi yap, ondan sonra ne olacaksan ol. Daha birinci dönemi tamamlamadan, 'İkinci dönemi nasıl yaparım' hesabını yapmaya başlamışlar. Rektörler koltuğa yaslanarak, 'Geleceğim açık' diyordu. Senin ne geleceğin açık ki? İşte dağıldınız, gittiniz. Hiçbir üniversitenin tarihinde böyle bir şey yok. ADÜ'de kurulduğu 1992 yılından buyana 7 rektör görev yaptı. Bunlardan 2'si ihraç oldu."
'RANDEVULARA SON NOKTAYI KOYDUM'
Randevu taleplerine değinen Prof. Dr. Aldemir, "Göreve geldiğim günden beri içinizden bazı basın mensupları görüşme, randevu talebinde bulundu. Birine randevu versem diğerine vermesem olmazdı. Sizler kamuoyunun gözü kulağısınız. Bizler Aydın'da olan her şeyi sizden öğreniyoruz. Bunun için assolistler en son sahneye çıkar, ben de sizi assoliste benzetiyorum. Bu nedenle sizi en sona bıraktım ve böyle bir toplantı düzenledim. Siyasiler, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları, ilçe başkanları 7- 8 defa randevu istiyor. Eğer bu şekilde herkese randevu verirsek buradaki çalışmayı kilitlemiş oluruz. Böyle bir şansımız yok. Bugün de görüşme finalini sizinle yapayım istedim. Bundan sonraki görüşmelerde de çok öneli olmayınca randevu vermeyeceğim. Son noktayı burada koydum" diye konuştu. 
Rektör Prof. Dr. Aldemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Biz ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz Aydın için göreve geldik. Kim ne derse desin; önüme gelen engelleri aşar geçerim. Biz bir takımın oyuncusuyuz. Sizinle birlikte yol alacağız. Üniversitemizin her bölümü basına açıktır. Aydın halkının ADÜ'den bir haberi yok. Bundan sonra halkımızla temas ederek çalışacağız; çünkü Aydın halkı, üniversiteye soğuk bakıyor. Halka yukardan bakan üniversite olmayacağız. Yolumuza bakacağız. İyi bir yönetimle ADÜ'yü Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına taşıyarak marka yapacağız."

FOTOĞRAFLI