Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçe belediyesi tarafından düzenlenen ‘Annelerle el ele, engelsiz günlere’ programı kapsamında engellilere manuel ve akülü sandalye dağıttı. Sandalyeleri test eden Nebati, “Şuan Türkiye’nin her yerinde engellilerimizin, rehabilite olduğu, tatil yapabileceği tatil merkezleri var” dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Eyyübiye belediyesi tarafından düzenlenen ‘Annelerle el ele, engelsiz günlere’ programına katıldı. 1500 engelli ve ailesine yemek verildiği programda 26 engelliye manuel ve akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dağıtım töreninde tekerlekli sandalyeye oturup, test eden Nebati, “Daha ne olsun. Engellinin gerçek dostu, Ak Parti iktidarlarıdır” dedi.
Törende konuşan Nebati, 15 ay önce kurulan Eyyübiye belediyesinin 235 manuel ve akülü sandalye dağıttığını kaydetti. Bugün dağıtılan sandalyelerle birlikte rakamın 261’e çıktığını hatırlatan Nebati, bu rakamın 13 yıl öncesindeki Türkiye genelinde dağıtılan sandalye sayısından fazla olduğunu kaydetti. Nebati, 13 yıl önce Urfa’da biri çıksa 50 akülü araç dağıttım dese kimsenin inanmayacağını belirterek "Bugün çok daha fazla sayıda büyükşehir belediyemiz dağıtımını sürdürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapıyor, kaymakamlar ve valilikler her türlü katkıyı sağlıyor. Bu da yetmiyor, ülke refahı arttığı için insanlarımız gerek kendi imkanları ile gerek STK aracılığıyla bu tür yardım ve faaliyetlerde bulunuyor” dedi. Gücünü milletten alan Ak Parti iktidarlarını ayakta tutan gücün ise engellilerin dualarından aldığını vurgulayan Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi ayakta tutan, bu engellilerimizin duası ve engellileri sokağa çıkaran anne ve babaların bize yaptığı duadır. Bu gün ‘benim ihtiyacım var’ deyip de ihtiyacı karşılanmamış engelli yoktur. İster ufak ister büyük ihtiyaç, fark etmez. Bu sadece araba vermek değil, sağlık, eğitim alanında, KPSS ile memur olma konusunda, sorunlarını iletme ve bunları yenmesi için yardım isteme konusunda, sadece doğrudan ihtiyaçları değil ailelerin de ihtiyacını giderme konusunda her türlü imkanı sağlıyoruz."
ENGELLİLERE TATİL İMKANI
Türkiye genelinde engelli ailelerden tatil gibi talep almaya başladıklarını belirten Nebati, bu talepleri karşılayacak Türkiye’nin her yerinde tatil merkezleri bulunduğunu ifade etti. Nebati, şuan engellilerimizin rehabilite olduğu tatil günlerini geçirebileceği, Türkiye’nin her yerinde tatil merkezleri olduğunu belirterek "Sıraya koyarak, bu arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi gönderiyoruz. Bakın nereden nereye. Artık anneler, çocuğu ile ilgi değil, ‘ben kafayı şöyle bir dinleyeyim, sessizce yatayım’, sabah sakin bir şekilde uyanayım’ diye talepte bulunuyorlar” dedi.
13 yıl öncesinde engellilerle dalga geçildiğini hatırlatan Nebati, yeni Türkiye’de ise engellilerle dalga geçmeye kimsenin cüret edemediğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;
“13 yıl önce engellilerle dalga geçiliyordu. Kimine lal, kimine sakat, kimine kolsuz, kimine bacaksız, kimine kör’ deniyordu. Şimdi kimsenin haddine değil, bir engelli ile dalga geçmek. Biz toplumu aslında yeni baştan inşa ettik. Boşuna demiyoruz, ‘Türkiye’yi biz inşa edeceğiz’ diye. Biz inşallah sosyal anlamda, hizmet anlamında inşa ettik. 2023 yılına kadar her türlü problemi çözüp, yeniden inşa ederek Türkiye’yi 21. yüzyıla taşıyacağız.”
Program öncesinde ve sonrasında Nebati’nin etrafını saran engelli ve aileleri, sohbet ederek, sorunlarını dile getirdi. Engellilere tek tek hatırlarını soran ve sorunlarını dinleyen Nebati, problemlerin çözümü konusunda bizzat yardımcı olacağını belirtti.