AK Parti İstanbul 2. Bölge aday adayı Ali Rıza Zaman “Türkiye’nin bugünü yanı sıra, geleceği için çalıştığımızı bu yolda Çanakkale ruhuyla mücadele ediyoruz” dedi.
AK Parti İstanbul İkinci Bölge Milletvekili aday adayı Ali Rıza Zaman, 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, çözüm süreci ile Çanakkale ruhunu yeniden dirilttiğini belirterek, sürecin de başarıyla zafere ulaşacağını kaydetti.
Daha önce DSP Sarıyer İlçe Başkanlığı da yapmış olan AK Partili Ali Rıza Zaman, açıklamasında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparken, şu şekilde konuştu: “Milletlere istikamet veren, geçmişten geleceğe köprü olan önemli olaylar vardır. Tarihimizden alacağımız önemli derslerin ve çizeceğimiz istikametin temelini oluşturan önemli olaylardan biri de, Çanakkale ruhuna bağlı olarak elde edilen Çanakkale Zaferidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametini belirlediği ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun önderliğini yaptığı 2023 hedefimizde ve Türkiye’nin ihtiyacı olan çözüm sürecinde, Çanakkale Ruhuyla mücadele ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Çanakkale’de Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler Lazlar ve diğer etnik kökenler omuz omuza çarpıştılar. Türkiye’nin kalkınması ve demokratikleşmesini istemeyen güçler, birlikte savaşan, birlikte şehit olan ve birlikte bu ülkeyi kuranların arasına nifak tohumları serptiler. Ancak AK Parti iktidarları ile bu oyunlar bozuldu" dedi.