AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya’da yıllardır eksikliği hissedilen Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)’in kurulmasında sona gelindiğini ve 30 Kasım 2015 tarihinde açılmasının planlandığını söyledi. Enç, "Merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte Antalya’da önemli bir sosyal yaraya neşter vuracağız" dedi.
Uyuşturucuyla mücadele, madde bağımlılığının önlenmesi ve tedavisi konusunda AK Parti iktidarları döneminde önemli adımlar atıldığını belirten AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, "Bir yandan kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen büyük operasyonlarla uyuşturucu ile mücadele edilirken diğer taraftan da madde bağımlılığının önlenmesi ve tedavisi konusunda önemli adımlar atıldı. Geçen dönem, milletvekili seçildikten sonra kentimizde eksikliğini hissettiğim ve hayata geçirilmesi için her aşamasında takipçisi olduğum Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin kurulması konusunda milletvekili arkadaşlarım ve Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle nihayet sona gelmiş bulunuyoruz" dedi.
İLK ETAPTA 30 YATAKLI OLACAK
Merkezin Antalya’ya kazandırılmasıyla önemli bir hizmete imza atılacağını belirten Enç, şunları söyledi: "2014 yılında yatırım planına alınan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşur Aksu yerleşkesinde yapılacak olan AMATEM ünitesi toplam alanı 1300 metrekare olup 30 yataklı olarak planlandı ancak ihtiyaç halinde ileride yatak sayısının artırılmasına imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Ünite, dört yataklı Detoksifikasyon odası, hasta odaları, erkek hastalar için 18 yatak, kadın hastalar için 6 yatak, çocuk hastalar için iki yatak olmak üzere 30 yatak bulunuyor.”
HASTALAR BAŞKA ŞEHİRLERE GÖNDERİLMEYECEK
Antalya’da alkol ve madde bağımlılarını tedavi eden tek merkezin Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olduğunu söyleyen Milletvekili Enç; “Bu merkez yetersiz olduğu için hastalarımız Manisa ya da diğer illerdeki merkezlere sevk edilmektedir. AMATEM’in kurulması ile bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlarımız artık Antalya’da tedavi görebilecek" dedi.
AMATEM’in, Antalya için önemli bir merkez olduğunu anlatan Enç, "8 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen ihale ile yüklenici firma tarafından proje hizmeti yürütülmekte olup, yüklenici firma 20 Haziran 2015 tarihine kadar projeyi teslim edecek. Hazırlanan projenin yapım ihalesine çıkılmasından sonra Kamu Hastaneleri Kurumu başkanlığından izin ve ödenek temin edilmesinin de takipçisi olarak 2015 Kasım ayı içerisinde tamamlanması planlanan 30 yataklı AMATEM ünitesini şehrimize kazandırmış olacağız" diye konuştu.
Merkezin Antalya için önemine vurgu yapan Enç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin en fazla göç alan ve nüfusu hızla artan kentlerinden biri olan Antalya’da bu merkeze önemli derecede ihtiyaç var. Alkol ve madde bağımlısı gençlerimizin bu bataklıktan kurtulması için hizmet verecek olan AMATEM’in Antalya’ya kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ve Milletvekili adayımız Lütfi Elvan, milletvekili arkadaşlarımız, İl başkanımız Rıza Sümer, önceki il başkanımız ve milletvekili adayımız Mustafa Köse ile Kamu Hastaneleri Birliği yetkililerine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”